Надал е най-големия ми съперник, той...

Световната тенис звезда Новак Джокович иска да играе...

Млада сензация в бокса дари $20М на...

Боксьорът Райън Гарсия дари 20 милиона долара на хората...

Минииздание на феста в Кан през октомври

отпечатай новината

29.09.2020 16:42 | Видян 789 пъти

Минииздание на феста в Кан през октомври

Кинофествалът в Кан, който беше отменен през пролетта заради световната пандемия от COVID-19, ще се сдобие със съкратено издание тази есен. Това ще се случи в края на следващия месец.

Така, форумът ще може да представи четири филма тази година. Заглавията са част от селекцията на Кан за 2020 г., където място намери и „Февруари“ на Камен Калев. Лентата на българския режисьор обаче няма да бъде излъчена на френската Ривиера през октомври. Фестивалът ще бъде открит с прожекция на „Триумф“ на Еманюел Коркол. Следват представяния на "Истински майки" на японката Наоми Кавазе, "Начало "на грузинката Деа Кулумбегашвили и „Двамата алфредовци“ на Брюно Подалидес.

Жури, чийто състав ще бъде съобщен допълнително, ще присъди награди "Златна палма" за късометражен филм и наградите на Синефонадсион за нови таланти.

След като кинофестивалът в Кан беше отменен през пролетта, организаторите обявиха официалната селекция от 56 филма. Някои от тях бяха представени на други фествали, като Венеция или Сан Себастиан.

Организаторите на кинофестивала в Кан, който се смята за най-престижния в света, се надяват догодина да проведат 74-ото му издание от 11 до 22 май догодина.

Снимка: Shutterstock

 

автор: СЛАВА

Етикети: ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !