Жизел Бюндхен: Остаряването е красиво...

Супермоделът Жизел Бюндхен намира остаряването за...

Клои Кардашиян преболедувала COVID-19

Риалити сензацията Клои Кардашиян вече е преболедувала...

Фейсбук и Туитър цензурират Тръмп с разкритията за Байдън

отпечатай новината

16.10.2020 14:42 | Видян 870 пъти

Фейсбук и Туитър цензурират Тръмп с разкритията за Байдън

Ню Йорк Пост публикува история, разкриваща, че Хънтър Байдън е съдействал за среща с украински изпълнителен директор и баща му, който тогава е бил вицепрезидент.

В него изданието предлага доказателства, които пряко противоречат на твърденията на кандидата за президент на демократите, който преди това заяви, че „никога не е говорил с моя син за задграничните му бизнес сделки“.

И все пак обърна внимание, че тази новина - явно свързана с обществения интерес - е цензурирана във Facebook" това се казва в писмо на сенатора републиканец Джош Холи до Марк Зукърбърг.

"Представител на вашата компания публично заяви, че Facebook ще "намали разпространението на историята на нашата платформа", докато се извършва проверка на факти от трета страна. "Привидно селективният характер на тази публична намеса предполага пристрастност от страна на Facebook.

А усилията ви да потиснете разпространението на съдържанието, разкриващо потенциално неетичната дейност от страна на кандидата за президент, пораждат редица допълнителни въпроси, на които очаквам незабавни отговори", се посочва още в писмото. В него се задават следните въпроси:

"Нормална политика ли е да намалите разпространението на истории на вашата платформа, преди те да бъдат проверени от факти? Ако да, каква е вашата конкретна политика и къде е посочена такава политика?

Ако имате доказателства, че тази новина съдържа „дезинформация“ или по друг начин сте установили, че има неточности в отчитането, ще ги разкриете ли на обществеността, така че те да могат да оценят вашите констатации? Защо се опитахте публично да заявите, че подобна история е обект на проверка?

продължи >>

Етикети: , , , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !