Медии вече погребаха Чарлз: Пуснаха...

Редица руски и украински медии публикуваха новината за...

Принцовете Уилям и Хари възхваляват...

Принц Уилям похвали майка си Даяна, покойната принцеса...

Борисов няма алтернатива - затова не съм на протестите: Асен Блатечки

отпечатай новината

19.10.2020 16:08 | Видян 3218 пъти

 Борисов няма алтернатива - затова не съм на протестите: Асен Блатечки

Асен Блатечки, актьор, в разговор с Илиана Беновска в седмичното обзорно политическо предаване “Беновска пита” по “Канал 3” и “Радио К2”, заяви позиции по следните теми:

Коронавирусът, театърът и киното; За свалките, любовта, семейството и децата

По традиция Беновска посрещна госта си Асен Блатечки с ръкуване на мината в студиото. “Как се чувстваш? Силни ли са творците срещу коронавируса?” попита водещата.

Блатечки смята, че някои са силни, други не, едни са използвали времето да сътворят нови неща, а други като него са изпаднали в депресия и лично той не е искал да твори нищо в това време. “Забих тотално. Не съм се вайкал. Сигурно си видяла, че не съм се оплаквал никъде. Аз не съм такъв човек, да се оплаквам. Това, с което основно се занимавам, за мен спря за половин година. Тотално спря и киното, и театърът. Аз не смятам, че театър може да се гледа на екран. То вече не е театър. То се превръща в нещо друго” сподели Блатечки.

Беновска отбеляза, че в анонса на предаването колегите са сложили негова снимка по потник, а актьорът допълни със смях, че и татуировката му е била развалена тогава. “Да си дойдем на думата - ти си т.нар. секс символ на българското кино. Как ти тежи това или ти е все едно?” попита Беновска.

“Абсолютно не ми дреме за това нещо. Това е нелепо според мен, но явно е необходимо за някои хора. Аз смятам, че в началните години на човек на изкуството това помага до някаква степен и после започва да пречи при всички положения” каза Блатечки.

“Но, всъщност, ти такъв сваляч ли си, такъв ли си неотразим? Гледам, че тука по коридорите като мина веднага всички девойки бяха възторжени” попита Беновска, а актьорът каза, че не може да сваля и не си спомня да е свалял, а и няма и тактики.

“Аз мисля, че когато двама души се погледнат в очите и то веднага е ясно дали нещо има и дали нещо е възможно да се случи” смята актьорът. “Между другото има много мъже ловци, но не знам дали си забелязал, че част от жените не обичат мъжете ловци” коментира Беновска. Актьорът каза, че предполага, че е така и сигурно е много досадно. “А, теб ли те избират?” попита водещата. Блатечки сподели, че според него е взаимно.

“Добре, но ти веднъж взаимно се беше харесал с първата ти съпруга - Катерина. Кога свършва любовта?” попита Беновска. “Различно. Според мен любовта не свършва. Просто в един момент се оказва, че не е било любов” сподели Блатечки, а Беновска го попита как го е разбрал - конкретно в случая или изобщо, защото много хора продължават да са заедно по навик, заради уважение или заради децата.

“Има ги всички тези неща и аз не знам кое е най-правилното. Естествено ще кажем, че щом няма любов, щом е останала само рутина - разделяйте се и започвайте отначало, само че това са много съдби и животи, преплетени и е много трудно. Когато правиш такава крачка нараняваш адски много хора. То, иначе, е доста егоистично да мислиш само за себе си.

“Ти много ли се колеба, когато с Диляна започна Вашата връзка? В смисъл да кажеш на Катерина” попита Беновска. “Разбира се. Не че съм се колебал нещо. Беше ми много трудно. Думата не е колебание. Според мен дълго време търсих начина да го направя, за да може да е най-безболезнено, за да стане ясно, че това няма да промени отношението ми към нея и към дъщеря ми и всички тези неща. Да е ясно, че просто съм такъв човек - винаги ще се грижа за тях, каквото и да се случи. Няма никаква значение дали сме заедно, дали не сме заедно” сподели Блатечки.

Беновска попита актьора как са нещата между него и Диляна, а актьорът сподели, че след тази криза не знае точно как са. “Беше много шашаво цялото това нещо. Да си 6 месеца нон-стоп с някого си е доста натоварващо” каза Блатечки. “Е, ти пък. Това звучи доста обидно. Нали - в лошо и добро, във вечни времена” каза Беновска. “Това е перфектният вариант, само че не на всички им се случва толкова перфектно” смята актьорът.
За изневярата; Емоционалното възпитание; Асен Блатечки като родител

“А, как стои въпросът с изневярата изобщо в твоя живот? Ще го кажа по-просто - кога съобщаваш -  преди да изневериш или след това” попита водещата. “Аз мисля, че ако се стигне до изневяра, значи нещо не е наред в цялата работа между двамата, независимо от коя страна и ако се стигне до тази крачка, пак пътищата са много.

Има варианти изобщо да не кажеш, има варианти, в които да си казваш, защото искаш да се разделиш, или пък има варианти, в които казваш, че си го направил или на теб ти казват, и двамата решавате да го преодолеете заедно и да продължите натам. Пак си зависи от хората” коментира Блатечки.

“Как ще възпитаваш в тази емоционална сфера дъщеря ти? Тя вече е голяма. Студентка е. Значи, тя е баш сега в самостоятелната ориентация. Как ще възпитаваш и нея, и сина ти емоционално?” попита Беновска. “Мисля, че и двамата емоционално са възпитани много правилно. Те са много чувствителни, много, много истински, могат да обичат много силно и силно да мразят, както е казал поетът, но мисълта ми е, че и двамата са отгледани с много любов.

Те през цялото време са усещали любов и продължават да усещат, така че мисля, че в това отношение ги отглеждаме правилно” сподели Блатечки. “Това е важно! Знаеш ли, хората като ти гледат екранните и театралните превъплъщение, мускулите и татуировките си викат - тоя дали е добър баща, но всъщност ти в момента говориш съвсем надхвърляйки представите за средното очакване за родител. От такива известни хора не се очаква да са много грижовни родители. Ти си ли грижовен родител?” попита Беновска.

Блатечки каза, че е много обичащ родител и обожава и двете си деца, но смята, че не е най-добрият пример за родител, защото неговата работа води до неговото отсъствие в по-голяма част от времето. “Опитвам се по всякакъв начин да бъда с тях и да правим някакви неща заедно и те да усещат присъствието ми и любовта ми” сподели актьорът.

продължи >>

Етикети:
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !