Джорд Клуни не искал да се жени

Носителят на две награди Оскар“ Джордж Клуни...

Продължава разбивато на стълбите пред...

Втори ден продължава къртенето на каменните плочи на...

Садим новата гора на София този уикенд

отпечатай новината

20.10.2020 10:38 | Видян 283 пъти

Садим новата гора на София този уикенд

Над 80 000 са дръвчетата, които вече растат в Новата гора на София край "Суходол", съобщават от Столичната община.

Всички те са част от проекта за трансформация на пустеещи общински земи в гора. Той стартира през 2017 г., а засаждането се реализира единствено от доброволци. Столична община предоставя фиданките, инструментите и ръкавиците на всички желаещи да участват.

Първите акации, които са посадени през есента на 2017 г. на първия терен от проекта, вече са високи над 2 метра. От миналата година се засажда втори терен на Новата гора на София.

Началото на залесителния сезон тази есен е на 24 октомври от 11.00 часа. Засажданията ще продължат всяка събота и неделя, докато времето го позволява. Точното местонахождение на втория терен от Новата гора на София край кв. "Суходол", може да бъде открито на сайта www.novatagora.bg или във страницата на проекта във Фейсбук. В рамките на засаждането е открита и редовна линия от градския транспорт с номер 56А, чиято първа спирка е метростанция Вардар.

Засажданията ще се правят всяка събота и неделя между 9.00 и 16.00 часа. За участие са поканени всички желаещи, без необходимост от предварителна заявка, съобщават от общината.

Повече за инициативата вижте ТУК !

автор: СЛАВА

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !