Братът на Ружа Игнатова влиза в Биг...

Братът на Ружа Игнатова – Константин, е един от...

Смях: Слаби ученици на дъската пред...

Ситуацията: Слаби ученици на дъската пред учител.

Прибиращ се светлинен меч реже стомана като масло (ВИДЕО)

отпечатай новината

23.10.2020 11:47 | Видян 451 пъти

Прибиращ се светлинен меч реже стомана като масло (ВИДЕО)

Инженерите от Hacksmith на Youtube създадоха напълно прибиращ се, променящ цвета си светлинен меч, който реже метала като масло.

Сабята, захранвана с плазма, свети при 2200 ° C (4000 ° F). Благодарение на специална дюза плазмата се изстрелва от дръжката в почти перфектно пресъздаване на светлинните мечове от междузвездни войни.

Този подвиг е плод на четиригодишната работа на инженерите. При по-ранните опити се нагряват дълги волфрамови пръчки до екстремни температури. Въпреки това „интернет никога не е доволен“, според Хаксмит и затова те се заели да създадат версия, която се прибира и разширява като научно-фантастичните оригинали.

Най-новият светлинен меч разполага със специализирана ламинарна дюза, която произвежда ламинарен поток (плавен поток от течност или газ с малко или никакво смесване) на сгъстен течен пропан газ.

Нагрят до високи температури и силно концентриран, газът се превръща в кръгов лъч от светеща плазма, който прилича на светлинен меч. Въпреки че в момента технологията се използва главно при издухване на стъкло, превръщането в светлинен меч е надграждането, което със сигурност заслужава.

Виж видео ТУК !

автор: СЛАВА

Етикети: , , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !