Братът на Ружа Игнатова влиза в Биг...

Братът на Ружа Игнатова – Константин, е един от...

Смях: Слаби ученици на дъската пред...

Ситуацията: Слаби ученици на дъската пред учител.

Обвиниха Меган в плагиатство

отпечатай новината

26.10.2020 11:57 | Видян 1078 пъти

Обвиниха Меган в плагиатство

Почти всяка изява на Меган Маркъл е подложена на изключително внимание и почти винаги критикувано. Ето че 38-годишната херцогиня на Съсекс отново не бе одобрена, заради речта ѝ на виртуалната конференция на списание Fortune. По време на нейната пламенна реч за опасностите от социалните медии Меган Маркъл сравнява потребителите с хора, които са пристрастени към незаконни вещества.

„Мисля, че има някои алгоритми, които създават тази мания. И това е изключително нездравословна ситуация за много хора – каза съпругата на принц Хари. – За много от нас социалните медии са зависимост. В света има много малко неща, с които ние се наричаме „потребители“: хора, които употребяват наркотици, и хора в социалните мрежи.“ (На английски и двете категории хора обикновено се наричат потребители.)

Някои от зрителите на конференцията намериха думите на Меган за познати: статистикът Едуард Тафти говори за това в документалния филм „Социална дилема“, достъпен в Netflix.

„Алгоритмите се подобряват, за да задържат вниманието ни“, казва специалистът във филма, излязъл по-рано тази година. – Социалните медии са наркотик. Само две индустрии в света наричат потребители своите клиенти: трафик на наркотици и софтуер.“ Изглежда, че Маркъл наистина е получила твърде много вдъхновение от документалния филм, който е гледала.

Херцогинята беше осмивана и обвинена в плагиатство. В изявлението си тя не използва собствени, а чужди мисли и констатации. А това не звучи добре на фона на информацията, че за публичните си изяви, Меган получава значителна такса – основният доход на херцозите на Съсекс в момента.

Netflix обаче вероятно не се притеснява от двусмислена ситуация. Това лято сключиха много голяма сделка с Меган и Хари, така че случилото се може да им служи като PR.

Източник: tialoto
Снимка: БГНЕС



автор: СЛАВА

Етикети:
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !