Братът на Ружа Игнатова влиза в Биг...

Братът на Ружа Игнатова – Константин, е един от...

Смях: Слаби ученици на дъската пред...

Ситуацията: Слаби ученици на дъската пред учител.

Шамара гангстер в английска комедия за България

отпечатай новината

19.05.2009 12:30 | Видян 6198 пъти

Шамара гангстер в английска комедия за България

Британската комедия "Изтокът среща Бари Уест", снимана в България, ще има премиера тази вечер в Дома на киното, съобщиха организаторите.
Филмът е независима продукция, изцяло заснета у нас през лятото на 2008 г. - от Варна през Велико Търново до Пловдив и Габрово и по пътя между тях.

Специално за премиерата в България пристигат режисьорът Том Бегли, продуцентът Аспарух Йорданов, изпълнителите на главните роли Дилън Макдоноу и Каролин Хейнс.

Във филма блести и младата английска актриса Каролин Хейнс в ролята на Лиза.

Очакванията са "Изтокът среща Бари Уест" да привлече българските зрители заради комичните ситуации и позитивния поглед към лятна и купонджийска България, отбелязват от екипа.

Аспарух Йорданов е основният инициатор на "Изтокът среща Бари Уест". Той събира приятели и съмишленици, с които работи, а ентусиастите в България се оказват много, включително известният рапър Big Sha (Мишо Шамара) - в ролята на местен гангстер, и музикантът Пламен Бонев.

Аспарух Йорданов е завършил филмово училище в Лондон и от шест години работи като продуцент. Собственик е на малка компания и студио.

Главният герой във филма - Бари Уест, потегля за слънчева България, търсейки море, забавления и красиви жени. Само няколко часа след като каца на летище "София" обаче, той успява да загуби целия си багаж, както и самия себе си.

С огромна доза късмет Бари среща Лиса, срамежливо момиче от Лондон, пристигнало в страната с цел да спаси влюбената си наивна сестра от ръцете на опасен български мафиот.

Събрани от съдбата ненадейно и пътувайки из пищните декори на българското лято, Бари и Лиса започват интелектуален двубой, който води до сблъсък на характери и застрашава новото им приятелство.

Приближавайки към общата си цел - Варна, през многобройни приключения и забавни премеждия, двамата откриват неочаквани неща за себе си и един невероятен свят, изпълнен с древна култура, красива природа и интересни хора.

Дилън Макдоноу - в ролята на Бари Уест, е опитен театрален актьор, но дебютант в киното. Завършил театрално образование в родния си Дъблин, той не е слизал от сцената от пет години.

Преди да започне активната си актьорска кариера, Дилън е бил страстен пътешественик - живял е в Сингапур, Кипър и Австралия.

Признава, че освен много нов опит ролята на Бари Уест му е донесла безброй комични преживявания в България и много забавление.

Том Бегли също е започнал кариерата си като актьор, но от години работи само като режисьор. Снимал е късометражни филми и продукция за сблъсъците между ИРА и правителството. Зад гърба си има няколко рекламни клипа за "Гинес". "Изтокът среща Бари Уест" е първият му игрален филм. БТА

автор: СЛАВА

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !