Джена показа дъщеря си за първи път

Певицата Джена най-после реши да покаже публично дъщеря...

Райските субтропични острови,...

Принц Уилям и Кейт, принцесата на Уелс, имат любима...

Вергов изследва недоверието към медиците

отпечатай новината

30.10.2020 14:36 | Видян 1114 пъти

Вергов изследва недоверието към медиците

След като изигра строгия, но справедлив директор на болница „Свети Кирил“ в „Откраднат живот“ доц. Банков, обичаният актьор Юлиан Вергов отново е застигнат от лекарската престилка на екрана. В ролята на хирург този път го виждаме в премиерното българско заглавие „Пепел върху слънцето“, поставило си за цел да анализира бързината, с която редовият гражданин е готов да заклейми медиците у нас без реални доказателства.

Героят на Вергов – доктор Стефанов, е затворен в себе си, признат от обществото специалист, който едновременно е готов на най-големите рискове в работата си, но е и изключително резервиран в личен план.

„Пепел върху слънцето“ ни „запознава“ с него след развихрянето на медиен скандал, свързан с евентуална негова грешка в операционната. От другата страна на барикадата стои Силвия Петкова. Хващаща диктофона на журналистката Антония, тя първосигнално е готова да хвърли кал по „докторчето“ още преди старта на собственото й разследване.

Именно чрез нейните интервюта зрителят успява да се доближи до вътрешния свят на доктор Стефанов. Репортерският й нюх не само я отвежда до самия лекар, но й позволява да хване в обектива си още дори бившата съпруга на медика (Анастасия Лютова) и неговият психиатър (Стефан Денолюбов). И така, едва след като опознава „подсъдимия“, тя започва да се съмнява в неговата вина. А тогава вече е (може би) прекалено късно...

Точно навреме сякаш идва премиерата на „Пепел върху слънцето“, когато темата за доверието ни към медиците е от първостепенно значение на фона на световната пандемия от коронавирус. Филмът, който е първият пълнометражен такъв на режисьора Бо Калинов, се справя със задачата си да ни позволи да разберем какво се случва с хората, които ни лекуват в момента, след като излезем от лекарския кабинет. Това съвсем не е случайно – съавтор на сценария е проф. Златимир Коларов, който е описал реалните събития, вдъхновили заглавието, и в книга.

Със задачата да разведрят донякъде настроението предвид тежката задача, която си е поставил филмът, пък се нагърбват великият Павел Поппандов и Николай Станоев, влизащи в образа на пациенти. Впечатляващият актьорски състав се допълва още от Ирини Жамбонас, Ники Илиев, Александър Калинов и др.

С част от екипа зрителите ще могат да се видят и лице в лице съвсем скоро. След като стартира широкото си разпространение от днес, „Пепел върху слънцето“ потегля на национално турне. В графика му са включени премиери в Пловдив (30 октомври), Бургас (31 октомври), Варна (1 ноември), Велико Търново (2 ноември), Враца (5 ноември), Благоевград (6 ноември) и Плевен (9 ноември).




автор: СЛАВА

Етикети:
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !