Расист: Цветелина Грахич изригна...

Бившата певица на „Ку-ку бенд“ изрази публично и остро...

Райна шашна феновете си със снимки от...

Певицата Райна наистина не може да се спре на едно...

Призракът на Уитни Хюстън влиза в Залата на славата

отпечатай новината

10.11.2020 10:09 | Видян 970 пъти

Призракът на Уитни Хюстън влиза в Залата на славата

Години след смъртта им Уитни Хюстън (1963-2012), Ноториъс Би Ай Джи (1972-1997) и Марк Болан (1947-1977) като член на група T Rex бяха въведени посмъртно в Залата на славата на рокендрола в рамките на специално предаване по телевизия HBO, съобщи AP. Освен тях Клас 2020 включва групите Nine Inch Nails, Depeche Mode и Doobie Brothers.

Церемонията по въвеждането първоначално трябваше да се състои през май в Пъблик Одиториъм в Кливланд, Охайо, където се намира Музеят на Залата на славата на рокендрола, но беше отложена за 7 ноември заради коронавирусната пандемия.
Впоследствие фондацията към Залата на славата на рокендрола съобщи, че заменя тазгодишната церемония със специално предаване по телевизия HBO на същата дата.

Джон Ландау и Ървинг Азоф – двама от най-успешните мениджъри в рок историята, бяха удостоени с наградата "Ахмет Ертеюн".

Сред номинираните за въвеждане в Залата на славата на рокендрола през тази година бяха още легенди като Judas Priest, Пат Бенатар, Motorhead, Soundgarden, Thin Lizzy, Ktaftwerk и др.

Изпълнителите подлежат на избиране 25 години след излизането на първия им сингъл или албум. След въвеждането в Залата на славата на рокендрола творчеството им става част от постоянна изложба в Музея на славата на рокендрола в Кливланд, Охайо.

Източник: Monitor

 

автор: СЛАВА

Етикети:
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !