Братът на Ружа Игнатова влиза в Биг...

Братът на Ружа Игнатова – Константин, е един от...

Смях: Слаби ученици на дъската пред...

Ситуацията: Слаби ученици на дъската пред учител.

Китайска роза, алое и кактус - трите полезни цветя: какво да правим с времето в карантина

отпечатай новината

23.11.2020 11:01 | Видян 1115 пъти

Китайска роза, алое и кактус - трите полезни цветя: какво да правим с времето в карантина

Сигурно помните, че в пролетната ни поредица какво да правим с времето в карантина, ви изненадахме доста като изброихме онези толкова популярни цветя, които бая народ отглежда у дома си, а силно вредят на човека, особено на така уязвимата от коронавируса дихателна система.

Но далеч не само нея. Имунитетът е нещото, което трябва да пазим, както се казва "като очите си", ако е възможно - и повече, така че това е доста важно. Хубавото е, че има и растения за гледане вкъщи, които пък се оказват супер, супер полезни.

Кой се крие зад екзотичното име хибискус? Не е само онзи червен и толкова полезен тонизиращ чай, който вероятно мнозина са пили, виждали са в менютата или в някой филм. Крие се прекрасната китайска роза, която особено при соца красеше много софийски домове, образуваше цели мини-градини, понеже расте бързо и нависоко, пък в същото време - и нашироко. Оказва се, че тя е едно от най-полезното за съжителство растения в дома на човека.

Ще се учудите вероятно, но и кактусите са много полезни. Те пък най-успешно

пречиствали вредните лъчения от смарт-устройствата, които са погълнали вече толкова много време от пребиваването ни у дома - моментите, които отделяхме за общуване, за четене, за хобита. Ако и вие, както повечето хора, сте наредили в една мислена линия компютъра, мобилния телефон и телевизора - всички тъй умни и непрекъснато включени, непременно поставете някъде между тях един оригинален кактус.

Хем ще направите ИКЕА - тип интериорите, които превзеха домовете ни отвътре, по-оригинален, хем ще помогнете на себе си.

Както бяхме писали още напролет по темата за вредните домашни растения, а те са почти всички много разпространени, супер положителен ефект от съжителството с алоето има за човека. Да, то не е просто някаква съставка от рекламите за шампоани и душ-гелове, но може да бъде и член на семейството - макар и безсловесен.


автор: СЛАВА

Етикети: , , , , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !