Братът на Ружа Игнатова влиза в Биг...

Братът на Ружа Игнатова – Константин, е един от...

Смях: Слаби ученици на дъската пред...

Ситуацията: Слаби ученици на дъската пред учител.

Звезда от Монти Пайтън възмути трансджендърите

отпечатай новината

24.11.2020 11:30 | Видян 513 пъти

Звезда от Монти Пайтън възмути трансджендърите

Британският актьор, сценарист и продуцент Джон Клийз, популярен от комедийното шоу „Монти Пайтън“, възмути защитниците на трансджендърите със свои публикации в социалните мрежи, обърна внимание изданието IndieWire. В своя акаунт в Туитър звездният актьор пусна редица постове в защита на авторката на книгите за момчето магьосник Хари Потър – писателката Джоан Роулинг.

В свой ироничен туит Клийз пита: „Дълбоко в душата си аз искам да стана камбоджанска полицайка. Това допустимо ли е, или мечтая за невъзможното?“. Един от негодуващите му последователи написа: „Защо, по дяволите, не можеш да позволиш на хората просто да бъдат такива, каквито си поискат?“.

Сравненията на Клийз между физическите особености на жените и тези на транссексуалните хора, предприели преход за преминаване от мъж към жена, възбудиха възмущение по адрес на актьора. Оскърбените разкритикуваха артиста за прекалено повърхностното представяне на проблемите и същността на транссексуалните.

Джон Клийз бе един от 58-те известни личности, подписали петиция в защита на Джоан Роулинг, която бе публикувана в Sunday Times. През август писателката бе лишена от наградата в сферата на човешките права Ripple of Hope Award заради „трансфобни туитове и изявления“.

Тогава писателката бе напомнила на колумнист в издание, че „хората, които имат менструация“, се наричат просто жени. Тя бе нападната от транссексуалната общност и защото в новия й роман има герой сериен убиец, който извършва престъпленията си, преобличайки се като жена...

автор: СЛАВА

Етикети: ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !