Само за месец: КЗК одобри продажбата...

Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) одобри...

Не може социалните мрежи да...

Репортери без граници" (RSF) предлага способи против...

През сълзи датският премиер се извини на фермерите за унищожаването на норките

отпечатай новината

27.11.2020 15:00 | Видян 538 пъти

 През сълзи датският премиер се извини на фермерите за унищожаването на норките

Просълзена, датският премиер Мете Фредериксен за първи път лично се извини за подхода си към кризата с норките, за които взе решение да бъдат масово унищожени в рамките на борбата с КОВИД-19, предаде Франс прес.

Премиерът посети фермер в Колдинг, в западната част на страната, чиито животни бяха евтаназирани, въпреки че правителството нямаше достатъчно правни основания да унищожи здравите животни.

"Смятам, че има причина да се извиня за развитието на събитията. Нямам никакъв проблем да се извиня за това, тъй като бяха допуснати грешки", каза тя пред телевизията Те Фау 2, в края на посещението.

Видимо развълнувана Мете Фредериксен спря няколко пъти, за да избърше сълзите си. "Това бе много емоционална среща", каза датският премиер, предаде Дир.бг.

"Ето, две поколения наистина добри фермери, отглеждащи норки - баща и син, които за изключително кратко време видяха поминъка си съсипан", добави Фредериксен.

"Важно е да се напомни, че вината не е във фермерите, а е виновен коронавирусът, че секторът не може да продължи работа", заключи тя.

По-рано този месец правителството нареди унищожаването на всички норки, но впоследствие трябваше да признае, че не е разполагало с достатъчно правни основания за това. Министърът на храните и риболова на Дания подаде оставка миналата седмица, припомня ДПА.автор: СЛАВА

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !