Само за месец: КЗК одобри продажбата...

Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) одобри...

Не може социалните мрежи да...

Репортери без граници" (RSF) предлага способи против...

Диего Марадона към папа Йоан Павел II: Продай златния таван във Ватикана и помогни на бедните

отпечатай новината

30.11.2020 17:27 | Видян 514 пъти

Диего Марадона към папа Йоан Павел II: Продай златния таван във Ватикана и помогни на бедните

Диего Марадона беше признат като един от най-великите футболисти на всички времена. Аржентинската легенда извежда националния си отбор до световна купа през 1986 година. Във визитката му ще намерите, че той играе за отбори като „Бока Хуниос“, „Севиля“, „Наполи“ и „Барселона“.

„Няма абсолютно никакъв спор за това кой е най-добрият играч на всички времена – аз или Пеле. Всички ще изберат мен“, казва дон Диего и излиза прав. Той е провъзгласен за най-добрия футболист на XX век след официално гласуване в сайта на ФИФА. Вестник „Таймс“ го определя за най-добрия на световни първенства. Марадона е и първият притежател на почетната „Златна топка“.

Освен с уменията си на терена, десетката на Аржентина беше известен и с буйния си нрав, злоупотребата с алкохол и наркотици и залитането по младите жени. Сега обаче няма да говорим за пороците му, а ще се насочим към друг аспект от живота, върху който Диего често наблягаше – помощ за бедните. В своята страна футболистът се превърна в герой не само заради футболните си способности, но и заради голямото си сърце.

Една история от миналото още веднъж доказва, че дон Диего няма равен.

Преди години той заяви, че се е отдалечил от католическата църква заради спор с папа Йоан Павел II. Футболистът посещава Ватикана през 2000 година, а тогавашните заглавия твърдяха, че се е обидил от неуважителното отношение на папата. Всъщност историята е съвсем друга.

продължи >>

Етикети: ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !