Расист: Цветелина Грахич изригна...

Бившата певица на „Ку-ку бенд“ изрази публично и остро...

Райна шашна феновете си със снимки от...

Певицата Райна наистина не може да се спре на едно...

Баща дарява бъбрек на сина си за Коледа, но не достигат средства за транспорт

отпечатай новината

14.12.2020 11:05 | Видян 549 пъти

Баща дарява бъбрек на сина си за Коледа, но не достигат средства за транспорт

Млад мъж от Варна ще получи бъбрек от баща си, за да живее. Йордан Иванов е на 30 години и спешно се нуждае от втора бъбречна трансплантация. Борбата му с болестта започва, когато той е още момче, на 19 години, и е трансплантиран. Но заради усложнения се налага да бъде направена спешно втора трансплантация в Гренобъл, Франция.

Животоспасяващият коледен подарък Йордан ще може да получи само ако го подкрепим – самата трансплантация се поема от НЗОК, но съпътстващите разходи за лица над 18 години се поемат от семейството. То обаче не разполага с парите за операцията. Надежата на всички е с обща помощ и подкрепа да се съберат нужните средства: „Сумата от 3600 евро за квартира, от 500 до 1000 евро на месец за преводач, за самолетни билети и други разходи е непосилна за нас. Трансплантацията ще бъде от различни кръвни групи – АВО, затова Йордан трябва да отиде там 5 седмици по рано за десенсибилизационна програма.

На 21 декември Йордан трябва вече да е в Гренобъл, за да може да бъде трасплантиран.“, споделя майката на младия мъж, която е сигурна, че много хора ще отворят сърцата си, за да помогнат на Йордан да живее.

Дарения в подкрепа на Йордан могат да се превеждат по банковата сметка на негово име:
IBAN: BG57 UNCR 7000 1522 1398 25
BIC: UNCRBGSF
Титуляр: Йордан Иванов Иванов

автор: СЛАВА

Етикети: , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !