Майк Тайсън лепна здрав шамар на...

Ако кажем, че нещата са се разгорещили по време на...

Знаменитости платили на жертвите на...

Бившето гадже на Ким Кардашиян, Рей Джей, твърди, че...

Пакетираният нарязан хляб се яде до 2 дни: Какво да правим с времето в карантина

отпечатай новината

20.12.2020 13:52 | Видян 1790 пъти

Пакетираният нарязан хляб се яде до 2 дни: Какво да правим с времето в карантина

Мнозина си купуват пакетиран хляб, който за удобство е и нарязан. На него е посветен и днешният ни лайфхак. Трябва да знаете няколко важни неща. Първо, трайността на хляба е 3 дни. Производството на пакетирания губи единия от тях, тъй като той минава през рязане и опаковане и чак на следващия е изпращан в магазините. Там обаче най-често се сдобива с дата от деня на пристигането, а не на производството.
Повечето хора обаче, понеже не знаят за истинската трайност, държат този тип хляб по седмица.И са доволни, защото нищо му няма. Но това е само на пръв поглед. Всъщност, този ефект се постига с непозволени средства. Вече е ставало въпрос в нашите материали за много ниското качество на българското брашно. Още по-ужасното е, че то се доставя, за да трае повече в складовете, с добавки, даже и пестициди, които да спират развиването на микроорганизми. Наистина те отстраняват вредителите, но трудно могат да бъдат определени като полезни за хората. После се добавят и консерванти, за да може хлябът, направен от въпросното брашно, да има търговски вид дни наред, отдавна минал реалния си срок на годност.
Същото важи и за пакетирания, пък и не само за пакетирания, черен хляб. При производството му, с цел намаляване на цената, се отнемат овкусяващите добрите образци от миналото естествени задължителни добавки, а се прибавят всякакви за хитруване със сроковете на годност.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !