На превзет човек съвети не давай! На...

На превзет човек съвети не давай! На хитър човек услуга...

Не може да имаш лош ден на работа,...

Не може да имаш лош ден на работа, ако не си отишъл.

Да купуваме ли цветна сол: Какво да правим с времето в карантина

отпечатай новината

23.01.2021 21:07 | Видян 1606 пъти

Да купуваме ли цветна сол: Какво да правим с времето в карантина

В момента много на мода са цветните видове сол - черна, розова, сива, каква ли не. Някои производители и търговци твърдят, че придобила нова багра, тя вече не е един от "белите убийци", заедно със захарта и брашното. Американските изследвания обаче показват - в цветната сол 98% е натриев хлорид - т.е. същата тази сол. В бялата количеството е 97,7%. Независимо дали става въпрос за каменна или морска сол - каменната е остатък от някогашни океани, химическият състав е практически идентичен.
Всъщност, черната сол например е стар славянски трик - получавала се е чрез горене, сега добавят активен въглен, но тя с нищо не е по-полезна от бялата.
Розовата се получава чрез обработка с водорасли и също не е особено различна от "класическата". Освен по цената, разбира се.
Оказва се, че йодираната сол вече може да е използва за всичко, включително за кисели краставички, без да бомбират, тъй като не е обогатявана.
Много сол има във всичко - от сирената до колбасите - по 300 г от тях ни дават цялата дневна норма от 5 г. Повечето от нас ядат по 3-4 пъти повече сол от препоръчителната доза.
Лайфхакът е 1: МОЛЯ, НЕ ПОСОЛЯВАЙТЕ ДОПЪЛНИТЕЛНО САЛАТА И МАНДЖАТА - В ПРОДУКТИТЕ ТАКА ИЛИ ИНАЧЕ Я ИМА.
Следващият е: ако няма как да устоите да прекомерното количество сол, ПИЙТЕ МНОГО ВОДА, ЗА ДА ИЗМИЕТЕ ИЗЛИШЪКА.
Канадски изследвания обаче показват, че и с това не трябва да прекаляваме, тъй като солта е част от енергизацията на клетките и недостигът й е не по-малко опасен от излишъка.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !