НАЙ-НОВИ
На превзет човек съвети не давай! На...
На превзет човек съвети не давай! На хитър човек услуга...
Не може да имаш лош ден на работа,...
Не може да имаш лош ден на работа, ако не си отишъл.
Да купуваме ли цветна сол: Какво да правим с времето в карантина
23.01.2021 21:07 | Видян 1607 пъти

Всъщност, черната сол например е стар славянски трик - получавала се е чрез горене, сега добавят активен въглен, но тя с нищо не е по-полезна от бялата.
Розовата се получава чрез обработка с водорасли и също не е особено различна от "класическата". Освен по цената, разбира се.
Оказва се, че йодираната сол вече може да е използва за всичко, включително за кисели краставички, без да бомбират, тъй като не е обогатявана.
Много сол има във всичко - от сирената до колбасите - по 300 г от тях ни дават цялата дневна норма от 5 г. Повечето от нас ядат по 3-4 пъти повече сол от препоръчителната доза.
Лайфхакът е 1: МОЛЯ, НЕ ПОСОЛЯВАЙТЕ ДОПЪЛНИТЕЛНО САЛАТА И МАНДЖАТА - В ПРОДУКТИТЕ ТАКА ИЛИ ИНАЧЕ Я ИМА.
Следващият е: ако няма как да устоите да прекомерното количество сол, ПИЙТЕ МНОГО ВОДА, ЗА ДА ИЗМИЕТЕ ИЗЛИШЪКА.
Канадски изследвания обаче показват, че и с това не трябва да прекаляваме, тъй като солта е част от енергизацията на клетките и недостигът й е не по-малко опасен от излишъка.


свързани новини
Има ли витамини в "пластмасовите" плодове и зеленчуци и кое е Златното правило за чинията
Защо се правят паузи в пиенето на минерална вода: Какво да правим с времето в карантина
Защо зимните домати не се държат в хладилник: Какво да правим с времето в карантина
коментари
- коментари
- напиши коментар
- изпрати на приятел
- гласувай
Няма коментари към тази новина !