Надал е най-големия ми съперник, той...

Световната тенис звезда Новак Джокович иска да играе...

Млада сензация в бокса дари $20М на...

Боксьорът Райън Гарсия дари 20 милиона долара на хората...

Фестивалът в Сан Ремо без публика

отпечатай новината

29.01.2021 17:22 | Видян 1104 пъти

Фестивалът в Сан Ремо без публика

Фестивалът на италианската песен в Сан Ремо, който тази година трябва да се проведе от 2 до 6 март в прочутия курорт, ще се състои изцяло без публика. „Театър „Аристон“ в Сан Ремо е театър като всички останали и следователно зрителите – с билети, с покани или статисти, могат да се върнат там само когато противоепидемичните мерки позволят това за всички кина и театри. Да се надяваме, че ще е възможно най-скоро“, написа в Туитър министърът на културата и туризма на страната Дарио Франческини.

Това изцяло променя сценария, според който без публика фестивалът губи смисъл и не може да се състои. Това е и мнението на творческия директор и водещ на култовото музикално състезание – Амадеус. Според слуховете, шоуменът и екипът му, които винаги са подчертавали трудностите певците да се представят пред празна зала, може да върнат директорския мандат. Още повече че в момента други телевизионни програми по италианската държавна телевизия RAI се излъчват с публика от статисти.

„Правителство в оставка, липса на ваксини, икономика в руини, а значими министри и журналисти се занимават само със Сан Ремо. Сега разбирам защо една велика страна като нашата се разпада“, коментира в социалните мрежи Лучо Преста, мениджърът на Амадеус. Според предварително обявения от Амадеус дневен ред, той би трябвало да води 5-те фестивални вечери, обграден от 10 красиви жени. Супермоделът Наоми Кембъл ще е една от тях, ако и това не е предпоследно.

Оформя се и мнение, че музикалният фестивал би могъл да мине и без жива публика в залата, но с милиони зрители, макар и пред телевизионните екрани, защото той винаги е бил и се е възприемал основно като телевизионно събитие. Не са малко и гласовете за неговото отлагане. „Правилно е да няма публика – би било прекалено рисковано. Но от уважение към фестивала в Сан Ремо и към това, което той представлява за италианците и за света, по-добре е да го отложим“, коментира известният певец Ал Бано, който се е състезавал внушителните 15 пъти в конкурсната програма на фестивала.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !