Ингеборг Бахман - пътуване в...

Филмът на Маргарете фон Трота - Ингеборг Бахман -...

Кейт Мидълтън е благодарна за...

Кейт Мидълтън е "особено благодарна" за "дискретния"...

Принц Хари трябва да се откаже от всички титли ако иска американско гражданство

отпечатай новината

02.02.2021 13:05 | Видян 833 пъти

Принц Хари трябва да се откаже от всички титли ако иска американско гражданство

След като се премести в Съединените американски щати, принц Хари многократно говори за политическата ситуация в страната. Той с особено нетърпение коментира протестите в Капитолия, които се проведоха в средата на януари. Той заяви, че подобно поведение на гражданите в демократична държава е невъзможно. Херцогът на Съсекс също така говори за необходимостта от реформи, свързани със социалните мрежи. Според него е необходимо да се ограничи съдържанието, което потребителите могат да публикуват в интернет.

В отговор кралският експерт Анджела Левин каза, че принц Хари трябва да се откаже от всичките си титли и да стане американски гражданин, за да може да критикува и да дава политически оценки. По традиция членовете на кралското семейство винаги са били безпартийни и не са заемали радикална позиция.

„Разбира се, титлите позволяват на херцога да договаря различни доходоносни сделки, но той не трябва да злоупотребява с това. Мисля, че решението на Хари да изнася лекции за това как да живеем, какво да правим и за кого да гласуваме е грешка. Особено в САЩ “, каза Ливайн в интервю за Express.
Веднага след преместването на принц Хари със съпругата му Меган Маркъл и сина си в Калифорния през март 2020 г. се появиха слухове, че той ще получи американско гражданство. Тази информация обаче не е официално потвърдена.

В същото време се говори, че 36-годишният принц планира да се завърне във Великобритания през май или в средата на лятото. Вкъщи го очакват важни събития: 100-годишнината на прадядо му, принц Филип, 95-годишнината на Елизабет II и откриването на паметник на майка му, принцеса Даяна. Херцогът все още не е направил ясни планове, но се надява пандемията да не му попречи да посети Великобритания.

Веднага изникна въпросът дали Меган ще се присъедини към съпруга си и ще вземе със себе си сина им Арчи, който по това време вече ще е на две години. Източници смятат, че най-вероятно Хари ще пристигне сам, въпреки факта, че от шестмесечна възраст наследникът му не е виждал роднините си във Великобритания.

Източник на Daily Mail съобщава, че Маркъл не иска да лети до Обединеното кралство по „лични и обективни причини, които по никакъв начин не трябва да се тълкуват като снобизъм“. Херцогинята на Съсекс е сериозно притеснена, че нейното пристигане може да причини много неудобства на държавните служители. Те се опитват да направят предстоящите събития на кралското семейство очарователни, но една поява на Меган може да ги засенчи. И медиите няма да говорят за нищо друго, освен за пристигането на съпругата на принца.

„Нейно Величество даде да се разбере, че Меган и Хари обичат кралските особи, когато напуснаха Великобритания. Херцозите ще се радват да присъстват на семейни събития. И това все още е така. Но на практика тези срещи са възпрепятствани от дипломацията и разстоянието, което съществува между Хари и по-големия му брат“, казва източникът пред изданието.

 

 

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !