Ако спреш да казваш всичко на приятелите си, враговете...
Най-голямата шега на човечеството е, че компютрите...
Да спасим света около нас! Говорят посланиците на...
Нежененият наследник на френската луксозна модна къща...
One Gallery зае мястото на ъгъла на улиците Аксаков и...
Вчера беше премиерата на „Не гледай назад“ на FYRE....
За кого са полезни и как гъбите, а за кого са забранени: Какво да правим с времето в карантина
24.02.2021 11:28 | Видян 751
пъти
Докато хората само си мислим, че сме господари на света, всъщност по своя размах гъбите и плесените са в тази роля на планетата Земя. Какво ни остава, освен да ядем от техните представители, за да се опитаме поне да изравним доминацията - това в кръга на шегата, разбира се. Днес нашият лайфхак е посветен на гъбите, за кого са супер полезни, а кой никога не бива да ги опитва. Професор Соломон Васер от университета в Хайфа е посветил живота си на една кауза. Да докаже, че гъбите са добри за хората. Въпреки някои мнения, че освен тежка, те били и безкрайно вредна храна, той доказва с изследванията си обратното. Полезните вещества от тях не само се усвояват чудесно от организма ни, но неусвоените той превръща в пробиотици. Според израелския професор истинска супер храна така нареченият гъбен хайвер. Според учения е най-добре да пасираме гъбите, за да ни носят най-много полза. Т.е. който се прави крем-супа от тях е истински шампион. Има и хора обаче, за които те са изключително противопоказни. Това са онези, които са на химиотерапия. Те в никакъв случай не бива да поглъщат съдържащите се в гъбите бетаглюкани.
автор: СЛАВА