Асен Василев е крил съзнателно задълженията към...
Националните отбори по класическа борба и жени са с нови...
Дензъл Уошингтън разкри една от сцените на Гладиатор 2,...
"След снимките разбрах, че е забранено събличането в...
Преслава се сдобри с Галена. Двете певици демонстрираха...
"Качвам тези няколко снимки, за да Ви разкажа и покажа...
За кого са полезни и как гъбите, а за кого са забранени: Какво да правим с времето в карантина
24.02.2021 11:28 | Видян 670
пъти
Докато хората само си мислим, че сме господари на света, всъщност по своя размах гъбите и плесените са в тази роля на планетата Земя. Какво ни остава, освен да ядем от техните представители, за да се опитаме поне да изравним доминацията - това в кръга на шегата, разбира се. Днес нашият лайфхак е посветен на гъбите, за кого са супер полезни, а кой никога не бива да ги опитва. Професор Соломон Васер от университета в Хайфа е посветил живота си на една кауза. Да докаже, че гъбите са добри за хората. Въпреки някои мнения, че освен тежка, те били и безкрайно вредна храна, той доказва с изследванията си обратното. Полезните вещества от тях не само се усвояват чудесно от организма ни, но неусвоените той превръща в пробиотици. Според израелския професор истинска супер храна така нареченият гъбен хайвер. Според учения е най-добре да пасираме гъбите, за да ни носят най-много полза. Т.е. който се прави крем-супа от тях е истински шампион. Има и хора обаче, за които те са изключително противопоказни. Това са онези, които са на химиотерапия. Те в никакъв случай не бива да поглъщат съдържащите се в гъбите бетаглюкани.
автор: СЛАВА