Ингеборг Бахман - пътуване в...

Филмът на Маргарете фон Трота - Ингеборг Бахман -...

Кейт Мидълтън е благодарна за...

Кейт Мидълтън е "особено благодарна" за "дискретния"...

За имунитет, гърло, отслабване, гадене, мускулни болки - джинджифил: Какво да правим с времето в кар

отпечатай новината

01.03.2021 13:21 | Видян 1115 пъти

За имунитет, гърло, отслабване, гадене, мускулни болки - джинджифил: Какво да правим с времето в кар

Още древната китайска медицина е открила някои фантастични действия на корена от джинджифил, който мнозина у нас наричат за удобство джинджър. Но и в Европа го използваме дори като брашно още от 10 в., т.е. 1100 години. Съвременната медицина доказа много негови лечебни качества не само за гърло и именно на това сме посветили днешния ни лайфхак.
Китайците правят отвара - нещо като чай - от джинджифил и лук, като добавят и малко захар, но това не е полезно. Ако пиете по 2-3 чаши от него, гарантират, че гърлото е излекувано. Те са открили преди векове и друго полезно свойство на корена - противовъзпалително и успокояващо мускулните болки. Тръгвайки от опита им, треньорът и нутриционист Джеф Кавалие добавя за любителите на фитнеса и здравословното хранене още две полезности на джинджъра - увеличава визуално мускулния обем и релефа, като при това сваля килограм - килограм и половина за 2 месеца.
Професор Чарлз Емала от Колумбийския университет - един от най-престижните в САЩ, доказва всички изброени свойства на корена от джинджифил. И ги обяснява с наличието на веществото ГИНГЕРОЛ/ДЖИНДЖЕРОЛ 6, заедно с мощно участие на витамините С и В, на минерали. Според известния учен, не само гърлото се влияе противогрипно и противовъзпалително от тях, но може да се повлияе дори на бронхиална астма. Наистина се доказват и облекчаването на мускулни болки, и отслабващия ефект за тялото. Защо? Гингерол/Джинджерол 6 е виновен за ефекта на ситост, който създава употребата на корена, както и усещането за загряване. Те хем действат противовъзпалително, хем стимулират метаболизма. А така - чрез по-добра обмяна на веществата, по-добре се регулира и телесната маса. Изследванията в САЩ и Русия сочат още намаляване на риска от атеросклероза, стимулиране на перисталтиката и нормалното храносмилане. Също така са корените от джинджър са много полезни за дамите - помагат им срещу менструална болка, а на временните - но не на финалния етап, и в сушен вид, намаляват токсичните ефекти.
Въпросът, освен кога, е колко и как да употребяваме джинджифила, за да е полезен, а да няма обратен ефект?
Учените доказват, че оптималната доза за употребяване на природния лек е

продължи >>

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !