Райън Гослинг бил подвластен на...

Райън Гослинг е едно от най-големите имена в Холивуд. Но...

Джони Деп купува средновековен замък...

Холивудската звезда Джони Деп иска да купи средновековен...

Съдът се чуди защо Горанов е проспал над 200 млн. лв. от Еврофутбол

отпечатай новината

09.03.2021 11:09 | Видян 2284 пъти

Съдът се чуди защо Горанов е проспал над 200 млн. лв. от Еврофутбол

Софийският административен съд остро разкритикува Министерството на финансите заради милионите неплатени данъци и такси от страна на свързаното с бизнесмена Васил Божков Еврофутбол ООД. Според магистратите е необяснимо бездействието на контролните органи, които толкова много години не са установили нарушението, предаде frognews.
Съдия Антоанета Аргирова стои зад решението на Темида, което иначе е в полза на НАП и задължава “Еврофутбол” да плати на приходната агенция 390 760 лв. за адвокатско възнаграждение. Остри са критиките към финансовото министерство, като не се споменава поименно Владислав Горанов, но ведомството е било под негово ръководство в разглеждания период. ФрогНюз иначе припомня, че Горанов не си тръгна от министерския пост в разгара на скандала.
Съдия Аргирова подчертава, че законът изобщо не е ясен. И че ако беше, комисията по хазарта нямаше да пише правилата, по които са събирани таксите от "Еврофутбол", а шефът на комисията по хазарта щеше да даде поне един пример какво е хазартна игра в мотивите към акта срещу дружеството.

Ако една норма е неясна заради недобра редакция, без значение каква е причината за тази недобра редакция и запазването й във времето, не създава основание нито за неприлагане на нормата, нито за неправилното й прилагане, обяснява съдът. И допълва, че неяснотата се преодолява с тълкуване, което е задължение на само на съда, но и на изпълнителната власт.
Сега съдът тълкува, че Законът за хазарта не е допускал залагания върху резултати от спортни състезания и надбягвания с коне и кучета да може да бъде организирана по такъв начин, че залозите на участниците да не се заплащат на организатора на играта преди провеждането на самата игра. Т.е. изключено е от организаторите на тези игри да се събират такси и комисионни вместо залози, пишат от в. “Сега”.

Нормата на Закона за хазарта е прилагана неправилно и от Държавната комисия по хазарта, и

 

продължи >>

Етикети: , , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !