Имам много пари, защото плащам добри...

Аз не плащам добри заплати, защото имам много пари. Аз...

Ивет Лалова роди първото си дете

Лекоатлетката Ивет Лалова-Колио стана майка за първи...

Боец, гений, звезда, жертва - кой е твоят психотип: Какво да правим с времето в карантина

отпечатай новината

30.03.2021 12:33 | Видян 1261 пъти

Боец, гений, звезда, жертва - кой е твоят психотип: Какво да правим с времето в карантина

Когато тежки за психиката периоди, както коронакризата и затварянията, които преживяваме повече от години, изпилят нервите ни и ни завихрят в тревоги и страхове, един от малкото възможни лайфхак-подходи е да осъзнаем какъв е нашият психотип. За да разберем кои са силните му страни - шансовете ни да преодолеем екзистенциалната криза и да помогнем на хората около нас също да намерят себе си. Защо пишем това? Защото според изследвания на психолозите почти няма хора, които да могат сами да определят своя собствен психотип. Проблемът е, че в социалното общуване сме много склонни да слагаме маски, особено в социалните мрежи и постепенно играта на някой друг, която въртим, наистина ни променя. Затова всяко зло е за добро - изолацията ни дава възможността да се срещнем отново със себе си и да се вгледаме в истинското си АЗ. Интересно е, че както ще се убедите, наистина излиза, че "стилът е човекът".
4-те типа са:
Боец - това са хора, които превзимат територии, даже несъзнателно те винаги се състезават и се борят за нещо, правят успешна кариера и добиват жизнен успехтип, който е много разпространен у нас заради възпитанието ни и предаденото ни от соцпоколенията, израснали в строй, които изисква такива качества от хората, както и още от турското робство с 5-вековната борба за оцеляване. Подвид на този психотип е Лидерът - вече сме разказвали, че този тип хора имат известна патология/лудост, защото те вече мащабират, манипулират, целта им не са просто победи, а влияние и власт, които често се превръщат в параноидност. За всички видове бойци, включително лидерите, винаги е характерно налагане на воля психологически, а визуално някакъв вид униформеност, ясен стил в обличането, в комуникацията, без излишества. Силни са или задължително опитват да изглеждат такива - ако нямат дадености за физическия имидж, поне психологически им е важно да налагат волята си. Строгост, точност, организираност, дисциплиниране, особено на другите, са ключовите думи за тях. Обичат спокойни цветове като синьо и зелено, особено тъмното, металическите оттенъци. За лидерите обичайната гама е сиво и черно. Падат си по големи часовници.
Гений - това са хора със собствен свят, които поради това изглеждат сякаш непрекъснато си измислят, фантазират, разбират, но често пренебрегват социалните правила. То е, защото имат собствени разбирания, които изобщо не е важно за тях да съвпадат с реалното и изпълнимото, но те ги следват, независимо на какво мнение са околните. Те не са им толкова важни. Визуално често тези хора обикновено са слаби, с тесни рамене, а като начин на обличане рядко обръщат сериозно внимание на своя имидж, небрежни са, освен ако не им се налага, за да изиграят, че се вписват в обществото.
Звезда - тези хора имат "усмихващи" се очи, амбиция, насочена към представянето повече, отколкото към реализацията във всякакви нейни измерения, чиято цел е просто да се отделят от другите, но за разлика от бойците и лидерите не като ги направляват, а просто като се отличават от тях. Някои биха ги нарекли "цветни", защото те имат особености в обличането. Могат да бъдат екстравагантни - обичат да ги забелязват, а други се "маскират" по-умерено, но пак си личат по повечето аксесоари, по любовта към детайла. Те обичат комплиментите, като най-високо ценят онези, които оценяват вида им. Лесно личат по грижливо подредената или специално направената прическа. Дрехите им, ако не са са блестящи, както истински обичат, са поне удобни.Базовите им потребности са всячески да блеснат, да се радват.

продължи >>

Етикети: , , , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !