Ново издание на Ад в превод на Кирил...

След поредицата български преводи на „Божествена...

На път за Шенген в Темата на NOVA

Чували ли сте за село Шенген? Място с 1500 жители – в...

Бербатов откри информационна кампания

отпечатай новината

31.05.2009 16:00 | Видян 6240 пъти

Бербатов откри информационна кампания

Звездата на Манчестър Юнайтед и националният отбор Димитър Бербатов откри информационна кампания за рисковите фактори за здравето и развитието на младите хора в Първа английска гимназия, предаде репортер на БГНЕС.

Проектът се осъществява от Националния център по опазване на общественото здраве със партньорството на Фондация "Димитър Бербатов". На специално събитие в двора на Първа английска гимназия, което се състоя днес нападателят на "червените дяволи", който бе посрещнат с бурни аплодисменти се обърна към присъстващите ученици с посланието да вярват в себе си и собствения си потенциал, да пазят здравето си и да преследват мечтите си с ентусиазъм и упоритост. "Скъпи ученици, искам да ви кажа, че най-важното е да вярвате в себе си и в собствените си възможности. Трябва да се научите да споделяте всичките си проблеми с близки, роднини и приятели. Ще ви дам пример със самия себе си, тъй като аз съм доста затворен човек и ми беше трудно да споделям, но се научих да го правя. Сега мога да кажа, че се чувствам много по-добре. Когато споделяте и се подкрепяте, се намират решения на проблема. Много често се случва, че когато се намери решение на един от проблемите се отстраняват и всички останали. Ако някои има нужда от помощ или подкрепа аз съм на среща. За това създадох тази Фондация за да мога да помагам на деца, които са талантливи в различни области - спорт, култура и имат нужда от изява", сподели Бербатов с усмивка.

След което в кабинета по информатика в гимназията няколко ученика представиха пред капитана на националния тим и останалите гости нов информационен сайт www.teenspot.bg, посветен на основните проблеми и рискове, които съпътстват ежедневието на младите хора и застрашават здравето им. В него намират място теми, като наркотици, тютюнопушене, алкохол, нездравословно хранене, обездвижване и умора, проблеми с ниска сексуална култура, насилие в училище и семейството, липса на внимание и разбиране от страна на родителите, негативно влияние на приятелския кръг и други. Митко Бербатов поздрави учениците и им обеща, че ще е редовен посетител на сайта. Таранът на Юнайтед направи първия удар в приятелската среща между отборите на Първа и Втора английска гимназия. Бербо, който бе изключително добро настроение и както винаги харизматичен, усмихнат и вежлив не спря да раздава автографи върху картички, фланелки и топки, както и да се снима с всички желаещи от първия момент, в който пристигна до самия край.

Димитър е известен с доброто си отношение към децата. Асът на представителния ни отбор раздаде картички със специално послание: "Вярвай в себе си и в собствения си потенциал. Пази се и мисли за бъдещето си. С ентусиазъм и упоритост можеш да го направиш такова, каквото мечтаеш. Всичко е възможно и зависи от теб." Довечера Димитър Бербатов ще присъства на живо и на връчването на годишните музикални награди на БГ радио в зала 1 на НДК. Той ще получи приз за БГ посланик. Носители на наградата в предишните три години са били Албена Денкова и Максим Стависки, Иво Папазов, Елица Тодорова и Стоян Янкулов. Звездата на Манчестър ще продължи с благотворителните си изяви и утре на стадион "Българска армия", където отново ще радва малчугани. Бербо ще награди призьорите във футболния турнир за деца до 12 години "Данониада 2009".

автор: СЛАВА

Етикети:
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !