Майли Сайръс ще получи звезда на...

Майли Сайръс ще получи звезда на Холивудската алея на...

Как да се отървем от пигментните...

Пигментните петна, известни още като...

Как да не се натровим със зеленаж и да го третираме ОК: Какво да правим с времето в карантина

отпечатай новината

04.04.2021 12:27 | Видян 2243 пъти

Как да не се натровим със зеленаж и да го третираме ОК: Какво да правим с времето в карантина

Изследване на Калифорнийския университет показва, че спанакът губи всякаква полезност за 7 дни, включително своето съдържание на витамини. Още от попадането си в хладилника, не в камерата/фризера, а в отделението за зеленчуци, където най-често ги слагаме, вече изчезват 75% или три-четвърти от веществата, заради които всички специалисти напоследък се превъзнасят по него. Правилното му третиране е да бъде замразяван. Това е зелен лайфхак номер 1 днес от нас.
По-важно е да знаете нещо, което пък е резултат от изследване на руските учени. Оказва се, че не бива да купуваме накъсан и пакетиран спанак и други зеленажи от магазините. При късането се отделят вещества и благодарение на вакуумирането се развиват скоростно микроорганизми, които могат сериозно да ни навредят и дори да ни отровят сериозно, показват данните им. Същото важи дори за обикновените марули и друг тип салати, чийто сезон е на старта си. В такива случаи нитратите, за които вече писахме лайфхак, че освен отрицателните, имат и положителни свойства за организма ни, минават на заден план като загриженост.
Иначе никой не спори, че в оригинален вид групата на салатените и

продължи >>

Етикети: , , , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !