Въведоха коронапаспорт в Дания

Минал през вратата на току-що отворения отново фризьорски...

Чужбина решава минава ли Слави БСП, а ДБ – ДПС, ГЕРБ №1 в изолация и избори 2 в 1 наесен

отпечатай новината

05.04.2021 09:03 | Видян 669 пъти

Чужбина решава минава ли Слави БСП, а ДБ – ДПС, ГЕРБ №1 в изолация и избори 2 в 1 наесен

Подигравките на ЦИК, в която 2/3 държат ГЕРБ и БСП, и на властта през последните дни с гласуването на българите в чужбина доведоха до кармичен резултат. Именно вотът на сънародниците ни отвъд границите решава съдбата на топлидерите от последните 12 години и на установената от тях политическа система и е на път да разбие предварителните им сценарии. Очакваните над 150 000 гласа при огромните опашки във всички градове, където подаваха с триста мъки и с часове чакане бюлетините си ще определят също дали изходът от тези избори няма да бъде нови, които да се проведат най-късно наесен заедно с президентските. С тях активността се очаква да прескочи 50% от записаните от ЦИК избиратели, които са повече от населението на България, и 60% от реалните. Сценарият за ниска активност чрез корона-сплашване и контролиране на пика на заразяване и кампания срещу машинния вот, чрез изпращане на партийни комисари в чужбина и т.н. не сработи.


Интригите са много, а истински резултати ще можем да очакваме едва в понеделник вечер. Въпросителните са дали вотът отвъд няма да помогне на Има такъв народ на Слави Трифонов да изпревари БСП на второто място, а на ДБ да излезе пред ДПС. С повишената активност, която е възможно да достигне или да бъде около последната от 2017 г. с многото гласове в чужбина, не е ясно също дори колко партии ще има в това Народно събрание – ще стигнат ли вътрешните бройки на ВМРО, ще помогнат ли външните българи БНО на Васил Божков и Републиканците на Цветанов да влязат в НС.


Оттам следват и нови въпроси:


Каква ще бъде съдбата на Корнелия Нинова само половин година, след като тя разчисти другомислещите в БСП, което не си беше позволявал никой


председател до момента в партия, която се гордее със своя демократизъм?


Възможно ли е изобщо някакво мнозинство в новия парламент като например замисляното преди изборите ГЕРБ-БСП-ДПС, гласно или негласно?


Кога да очакваме изборите за следващ парламент – още през юли, през октомври с президентските или ще се излъчи някакъв вид техническо правителство?


Данните към 18 часа в неделя на 5 агенции:


ГЕРБ: 24-26%
БСП : 15-18%
ИТН: 15-18%
ДПС: 9-11%
ДБ: 8-11%
ИМВ:4,4-6%
ВМРО: 4-5%
В зоната 2-4%: БНО,РБ,Възраждане,ВОЛЯ-НФСБ

автор: СЛАВА

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !