Въведоха коронапаспорт в Дания

Минал през вратата на току-що отворения отново фризьорски...

Кралица Елизабет е лишила 70 души от почетни звания за последното десетилетие

отпечатай новината

07.04.2021 12:55 | Видян 362 пъти

Кралица Елизабет е лишила 70 души от почетни звания за последното десетилетие

Общо 70 души са били лишени от почетни титли от британската кралица Елизабет Втора заради неправомерно поведение или наложени съдебни присъди, съобщи ДПА.

Миналата година девет души са били лишени от титлите, с които кралицата преди това ги е удостоила и така общият им брой достига 70 души, сочи статистика, която бе публикувана от британския в."Таймс".

Сред хората, загубили почетните си звания пред изминалата година, е бившият кинопродуцент Харви Уайнстийн, който бе осъден за изнасилване и сексуално посегателство през февруари миналата година на 23 години затвор. Той бе удостоен през 2004 г. с почетното звание Командир на Ордена на Британската империя за приноса си съм британската филмова индустрия.

Сред другите, лишени от титли, са диктаторите Робърт Мугабе и Николае Чаушеску.

Според в."Таймс" най-многолюдната категория сред лишените от почетни звания са осъдените за сексуални посегателства над деца - те са 37 на сто от загубилите титлите си през последните двадесет години. На второ място са осъдените за измама - 21 на сто.

Кралицата връчва званията на личности, номинирани от организации или от обществени структури, които след това се внасят в кабинета. Независим комитет преглежда номинациите и проверява кандидатурите, преди окончателният списък да бъде представен на премиера и на кралицата за одобрение.
Званията се дават за личните постижения на избраните или за приноса им за Великобритания или отвъдморските й територии.

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !