НАЙ-НОВИ
Мойсей и разделянето на Червено море...
Историята за разделянето на Червеното море от Моисей е...
Ремонт преди пускане от Терзиев
Преди почваха да ремонтират веднага след като пуснеха...
Как силиконовите форми да не вредят на храната: Какво да правим с времето в карантина
09.04.2021 09:55 | Видян 1129 пъти

Първо е важно да не избирате евтини китайски силиконови форми. Те са направени от неподходящ за храни силикон и пускат отрови дори при 170 градуса температура в печката.
Според немско изследване евтините форми отделят повишени количества метилсилоксони, което води до повишен риск от развиване на рак и от намаляване на плодовитостта.
Добрите силиконови форми не залепват, не прилепват, което показва качество. Преди да ги напълните, добре е да ги пробвате на разтягане и да погледнете внимателно цвета им - не бива да се променя.
Преди вкарването и след изкарването от фурната формите трябва грижливо да се накисват и да се мият с топла, не чак гореща вода.
При готвене не вдигайте температурата над 220 градуса, защото над нея и най-качествените, и най-скъпите, вече стават отровни и канцерогенни. Погрижете се силиконовите форми да нямат контакт със скарата вътре във фурната.


свързани новини
Как се отличава доброто манго: Какво да правим с времето в карантина
Тиганичките са моден хит сред палачинките, които могат да бъдат и полезни, а колко пъти се обръщат
Леща за здраво сърце и за отслабване: Какво да правим с времето в карантина
коментари
- коментари
- напиши коментар
- изпрати на приятел
- гласувай
Няма коментари към тази новина !