НАЙ-НОВИ
Правя милиони благодарение на жена...
Конър Макгрегър говори за жена си Дий Девлин: "Бяхме...
Нито мляко, нито шоколад: какво има в Ескимо и по-скъпите сладоледи с глазура
22.05.2021 11:20 | Видян 2219 пъти
Ескимо става на век - този тип сладолед, чието име в някои държави ще се реформира, понеже не било политкоректно, и базираните на него по-скъпи варианти, които комбинират не само бяла, но и разноцветна вътрешност и шоколадова външност, за огромно съжаление се оказват не просто вредна, но поради всякаквите продукти, с които ги блъскат. Ето за какво иде реч:
По идея идеалното ескимо би трябвало да се прави с прясно краве мляко с масленост 3,2%, сметана и захар. А обвивката му да бъде от истинско какао и захар, събрани в натурален шоколад.
Истината е, че в Ескимото и много по-скъпите сладоледи от този тип, които в хладилниците на някои фирми стигат и 4 лв., не се правят нито с мляко, нито с шоколад. От първото само в най-добри образци има до 15% общо.
Прясното мляко е заменено от сухо и кондензирано. Официалното обяснение е, че истинското мляко не осигурявало достатъчна консистентност, което не е странно как е ставало 7-8 десетилетия, а през последните 20 години изведнъж е спряло да става.
По-наглите производители дават пример и с опит в домашни условия да се смесят продуктите, които без заводските модни хомогенизатори, и наистина не се получава Ескимо в търговския вид, с който сме свикнали. В добрите сладоледчийници, които по италиански маниер напоследък наричаме джелатерии, обаче си е тренд да се правят сладоледи на клечка, включително с глазура. Можело значи. Но е по-скъпо, понеже се спазва рецептата с
свързани новини
Айран срещу К19, стомашни, кожни проблеми и за здрава коса
Телешкият салам: никога на деца, пържените колбаси са отрова за всички
Лепенка, скоч, хартия върху камерата на лаптопа или тв гарантират някакво лично пространство
коментари
- коментари
- напиши коментар
- изпрати на приятел
- гласувай
Няма коментари към тази новина !