Нюйоркска Коледа: Фото на деня

Осветяване на празничната магия! Рокфелер център...

Дядо Коледа като млад и беден, преди...

Дядо Коледа като млад и беден, преди да почне работа в...

Нито мляко, нито шоколад: какво има в Ескимо и по-скъпите сладоледи с глазура

отпечатай новината

22.05.2021 11:20 | Видян 2278 пъти

Нито мляко, нито шоколад: какво има в Ескимо и по-скъпите сладоледи с глазура

Ескимото навършва този сезон 1 век. По телевизиите вече текат реклами на сладолед, а този уикенд температурите отиват към летни нива. По тази причина посветихме днешния лайфхак на Ескимо и другите сладоледи с глазури. Какво има в тях? Ако ги откажем, а сме пристрастени към любимия в жегата десерт, какво да изберем?
Ескимо става на век - този тип сладолед, чието име в някои държави ще се реформира, понеже не било политкоректно, и базираните на него по-скъпи варианти, които комбинират не само бяла, но и разноцветна вътрешност и шоколадова външност, за огромно съжаление се оказват не просто вредна, но поради всякаквите продукти, с които ги блъскат. Ето за какво иде реч:
По идея идеалното ескимо би трябвало да се прави с прясно краве мляко с масленост 3,2%, сметана и захар. А обвивката му да бъде от истинско какао и захар, събрани в натурален шоколад.
Истината е, че в Ескимото и много по-скъпите сладоледи от този тип, които в хладилниците на някои фирми стигат и 4 лв., не се правят нито с мляко, нито с шоколад. От първото само в най-добри образци има до 15% общо.
Прясното мляко е заменено от сухо и кондензирано. Официалното обяснение е, че истинското мляко не осигурявало достатъчна консистентност, което не е странно как е ставало 7-8 десетилетия, а през последните 20 години изведнъж е спряло да става.
По-наглите производители дават пример и с опит в домашни условия да се смесят продуктите, които без заводските модни хомогенизатори, и наистина не се получава Ескимо в търговския вид, с който сме свикнали. В добрите сладоледчийници, които по италиански маниер напоследък наричаме джелатерии, обаче си е тренд да се правят сладоледи на клечка, включително с глазура. Можело значи. Но е по-скъпо, понеже се спазва рецептата с

продължи >>

Етикети: , , , , , , , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !