Дует Weil с патриотично завръщане ала...

Патриотично завръщане на музикалната сцена отбелязва дует...

Гаджето на Ромео Бекъм се появи...

Миа Реган, гаджето на Ромео Бекъм, се появи не просто в...

Главоболието от сладолед стряска от 15 до 30% от хората, как минава?

отпечатай новината

07.06.2021 09:44 | Видян 349 пъти

Главоболието от сладолед стряска от 15 до 30% от хората, как минава?

Сигурно имате приятели, които казват, че не обичат сладолед. Всъщност, такива хора няма. Но има известно количество граждани – според световните научни изследвания това са от 15 до 30 на сто от населението в отделните държави, което страда от един проблем. И често не си го признава. А днес сме посветили лайфхака си именно на него.

Става въпрос за главоболие от сладолед. Когато го поставим на езика и в устата си, дори да е съвсем малко количество, той сваля телесната ни температура от нормалната: от 36 до 37 градуса. И то немалко – до 30 по Целзий. При повечето хора това стимулира рецепторите ни за хлад и оттам ни доставя удоволствие. Спазъмът обаче удря в главата всеки трети или най-малко всеки шести. Получава се заради страничен нерв с оковчания по целия череп, който е твърде чувствителен при някои. Както при други „изнервя” зъбите.

Кога и как минава тази болка?

В момента, в който престанете да ядете сладоледа. Или всяка друга престудена храна.

Какви лайфхакове ще дадем за онези, които са пристрастени към сладоледа или нямат зависимост към него, но за тях е символ на лятото и особено на трудното му начало, в което живеем в момента?

Единият е да изчакате сладоледът да започне да се топи. През лятото това става достатъчно бързо поради влиянието на въшната температура, така че няма да има проблеми с търпението – нещата си идват естествено. За тази цел по-добре е, както правят всички хора с грижа за фигурата, да си вземате сладолед не във фунийка, а в кофичка. Така няма да се изцапате, нито ще ви бъде некомфортно да изчакате началото на „стопяването на ледовете”.

Другият лайфхак е „да се върнем години назад”. Помните ли колко популярно беше в нашето детство/младост айс – кафето. Ободряващата напитка започва да топи сладоледа в момента, в който се докосне до него, т.е. вече е започнал процесът, когато ни го поднесат. Поради характера си, кафето не просто не пречи, а подчертава вкуса на сладоледа. Пробвайте! 

автор: СЛАВА

Етикети: , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !