НАЙ-НОВИ
Главоболието от сладолед стряска от 15 до 30% от хората, как минава?
07.06.2021 09:44 | Видян 993 пъти
Сигурно имате приятели, които казват, че не обичат сладолед. Всъщност, такива хора няма. Но има известно количество граждани – според световните научни изследвания това са от 15 до 30 на сто от населението в отделните държави, което страда от един проблем. И често не си го признава. А днес сме посветили лайфхака си именно на него.
Става въпрос за главоболие от сладолед. Когато го поставим на езика и в устата си, дори да е съвсем малко количество, той сваля телесната ни температура от нормалната: от 36 до 37 градуса. И то немалко – до 30 по Целзий. При повечето хора това стимулира рецепторите ни за хлад и оттам ни доставя удоволствие. Спазъмът обаче удря в главата всеки трети или най-малко всеки шести. Получава се заради страничен нерв с оковчания по целия череп, който е твърде чувствителен при някои. Както при други „изнервя” зъбите.
Кога и как минава тази болка?
В момента, в който престанете да ядете сладоледа. Или всяка друга престудена храна.
Какви лайфхакове ще дадем за онези, които са пристрастени към сладоледа или нямат зависимост към него, но за тях е символ на лятото и особено на трудното му начало, в което живеем в момента?
Единият е да изчакате сладоледът да започне да се топи. През лятото това става достатъчно бързо поради влиянието на въшната температура, така че няма да има проблеми с търпението – нещата си идват естествено. За тази цел по-добре е, както правят всички хора с грижа за фигурата, да си вземате сладолед не във фунийка, а в кофичка. Така няма да се изцапате, нито ще ви бъде некомфортно да изчакате началото на „стопяването на ледовете”.
Другият лайфхак е „да се върнем години назад”. Помните ли колко популярно беше в нашето детство/младост айс – кафето. Ободряващата напитка започва да топи сладоледа в момента, в който се докосне до него, т.е. вече е започнал процесът, когато ни го поднесат. Поради характера си, кафето не просто не пречи, а подчертава вкуса на сладоледа. Пробвайте!
свързани новини
Черните маслини са като черния чай – заводска направа, най-оригинални са белите, а как да ги избирам
Хляб от скакалци, лияни, зелени банани и с камилско мляко – това е хит, лимецът е демоде
Колко хляб дневно е ОК за фигурата и по-лош ли е заводският от занаятчийския и домашния?
коментари
- коментари
- напиши коментар
- изпрати на приятел
- гласувай
Няма коментари към тази новина !