Райските субтропични острови,...

Принц Уилям и Кейт, принцесата на Уелс, имат любима...

Холивудски звезди участват в римейк...

Ед Уестуик (“ Клюкарката“), Джон Хана („Мумията“) и...

Защо евтините дезодоранти нараняват кожата?

отпечатай новината

12.07.2021 09:13 | Видян 826 пъти

Защо евтините дезодоранти нараняват кожата?

Как се избира дезодорант, струват ли си парите скъпите брандове, а може ли човек да мине с нещо евтинко? Тези толкова летни въпроси всъщност никак не са маловажни, ако искаме да си спестим сериозни проблеми, особено за кожата. На това сме посветили и нашия днешен лайфхак.

Лабораторните изследвания показнват, че няма особена разлика, да не кажат учените – никаква, между дезодорантите от среден и висок клас в тяхната ефективност да отнемат мириса на потта. Правят го добре, като всъщност това се дължи на свойството на алуминиевите соли да блокират неприятния и доста отделян при висока температура секрет. 

НЕ е вярно, че дезодорантите са канцирогенни заради алуминия – изследванията опровергават този мит.

Така че дезодорантите на средна и висока цена наистина работят като антиперспиранти като повече елиминират мириса на потта, а в голяма степен – и петната, които тя може да остави върху дрехите. Лайфхакът е ясен – не е нужно да плащате прекалено скъпо за дизайнерски марки, защото всички използват еднакви технологии и състави на продуктите.

Не така обаче стоят нещата с евтините дезодоранти, особено ментетата. За тях производителите използват триклозан, който се съдържа в немалко изгодни като цена спрейове. Само че това е изключително вредно за кожата, като ефектът може да стигне и до сходен с изгаряне.

автор: СЛАВА

Етикети: , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !