Връзката на Том Круз и дъщеря му се...

Дъщерята на Том Круз и Кейти Холмс Сури прекара голяма...

Откриха некропол на дете-цар на 5000...

Гост в студиото при Росен Петров е самият потомък на...

Иван Донев с най-високото признание за мода в Емирите

отпечатай новината

17.07.2021 19:14 | Видян 1412 пъти

Иван Донев с най-високото признание за мода в Емирите

От 1 до 3 Юли Vie International Awards връчи най- високото признание за модата в Емиратите  GOLDEN LADY. Красивата, златна лейди статуетка висока 40 см, с уникален сериен номер и тежаща 3 килограма  пристигна в България. Дизайнерът Иван Донев спечели поредния си трофей признаващ красотата, която създават ръцето му. Церемоняята стана първият по рода си най-голям проект в Дубай след избухването на пандемията covid 19. Отварянето на вратите за ново начало с всички взети мерки привличе вниманието на световните любители на модата, дизайнери, блогъри, инфлуенсъри и журналисти. Дубайският световен търговски център (DWTC) и Министерството на туризма и търговския маркетинг (DTCM) подкрепиха реализирането на такъв мащабен  моден проект в продължение на три дни. ВИЖ СНИМКИ ТУК!



Vie Fashion Week 2021 беше най-голямата модна феерия, виждана някога в Дубай. Публика и любителите на модата дойдоха да присъстват лично на шоуто за разлика до много други събития, които се случиха онлайн. За първи път събитието даде възможност на таланти от цял ​​свят, особено ученици и студенти, които дадоха максимума от себе си в шоуто и това си заслужава да бъде запомнено като платформа за млади и нововъзникващи таланти.  Както винаги, Иван Донев не пропуска да промотира български таланти във форумите, където е канен,  този път на подиума той качи две млади момичета, Рени Демерджиева от Нов Български Университет и Пламена Вилареал от Варненски Свободен Университет. Двете млади дизайнерки дебютираха своите колекции на 60-метров подиум и индивидуални шоурумове, където имаха възможност да се срещнат с купувачи и журналисти.

 

Дубай е най-сигурната платформа с успешна история за победата над covid 19 и се превръща в модната столица на арабския свят.
Селекция на 16 дизайнери от цял ​​свят от директорите на събитието мистър Акхил и госпожа Аишуария отвориха врати на тридневни модни спектакли , някои от имената, които се разходиха по подиума бяха GIUSEPPE FATA, MICHAEL LOMBARD и IvanDONEV, който представи

част от новата си колекция за първи пред публика след дългата пандемична пауза. Колекцията е вдъхновение от луксозния свят заобикалящ посетителите на Дубай. Бюстиета  от кадифе, брокати в меланж на синьо и злато, стъклен ефект по пъканите, елегантен солей  и черни, вечерни рокли. Преплитащи панделки на гърбовете бяха акцент в колекцията, пищно широки ръкави с високи маншети са постоянен детайл в ризите и кафтаните от тафта- органза, една арабска приказка с евопейски стил и италианско майсторство в изработката.

С победата на златната лейди Иван Донев се прибра и с договор за есклузивен представител на VIE International Award за България, което прави този формат отворен за възможности към други български дизайнери.


Едно признание към Иван, което не може да се изрази в статуетки или други награди е, че в своята работа никога не е изпитал ревност към постиженията си и намира възможност винаги да ангажира и промотира млади, български дизайнери от университети в които е гост лектор със своя майсторски клас CreativeLAB, където в продалжение на дни предава знанията си от истинския котюр на бъдещите таланти. Способността му да приложи знанията от дизайна в много различни сектори е възхитителна, не създава само мода, пресонален шопер, интериорен дизайнер за изложбени пространства, декоратор на сватбени тържества и събития, консултат на  световни , модни марки, които произвеждат в България, дизайнер за други брандове а съвсем от скоро и дизайнер за широкия екран. През изминалата година неговата работа се развива в киното където се изявява като дизайнер на костюми за филмовата индустрия заедно с художника Джанина Байкушева, която го среща обаче на снимачна площадка като актьор в ролята на Леонардо, италиански дизайнер в Ню Йорк.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !