Медии вече погребаха Чарлз: Пуснаха...

Редица руски и украински медии публикуваха новината за...

Принцовете Уилям и Хари възхваляват...

Принц Уилям похвали майка си Даяна, покойната принцеса...

Русия с интерес за възраждане на балетния конкурс във Варна

отпечатай новината

30.07.2021 09:11 | Видян 875 пъти

Русия с интерес за възраждане на балетния конкурс във Варна

Балетната общественост в Русия много би искала най-стария балетен конкурс в света, който се провежда във Варна, да бъде възстановен, затова с удоволствие бихме помогнали това да стане факт. Това обяви Н. Пр. Елеонора Митрофанова, посланик на Руската федерация у нас, по време на официална среща с кмета на Варна Иван Портних.

Раздам се, че Нейно Превъзходителство е поела инициатива за възраждането на една от емблемите на Варна – балетният конкурс, който има световна слава. Ще сме щастливи със съвместни усилия през 2022 година да възстановим това прекрасно събитие, заяви кметът.

На разговорите присъстваха зам.-кметът Пейчо Пейчев, генералният консул на Руската федерация във Варна Владимир Климанов, представители на посолството и на генералното консулство в морския град.

Кметът Иван Портних запозна своите гости с важните проекти, които се реализират във Варна – новата икономическа зона, която се изгражда съвместно с Община Аксаково и която е пряко свързана с развитието на пристанищните мощности във Варненското езеро, необходимостта от втори мост, който е свързан с изграждането на АМ „Хемус“ и АМ “Черно море“.

От своя страна Н. Пр. Елеонора Митрофанова поздрави Варна оп случай честването на 100 г. от обявяването на града за курорт. Тя припомни, че много от жителите на Русия имат недвижими имоти в морската столица, че в града живеят много руски бизнесмени, които виждат перспективи за развитието на своя бизнес във Варна.

Нейно превъзходителство изрази надежда, че с напредването на проекта за новата икономическа зона ще бъдат създадени условия за привличане на инвестиции, включително в областта на морското дело. Елеонора Митрофанова допълни, че възстановяването на Форума на побратимените градове ще бъде полезно и за малките, и за големите населени места, които решават аналогични проблеми, включително свързани с обезлюдяването. Тя допълни, че в Русия има реформа за възраждането на такива градове и с удоволствие този опит може да бъде споделен с градове от България.

По-късно представителите на Посолството, Генералното консулство и на Община Варна поднесоха цветя пред паметника на граф Игнатиев.

и, че в Русия има реформа за възраждането на такива градове и с удоволствие този опит може да бъде споделен с градове от България. По-късно представителите на Посолството, Генералното консулство и на Община Варна поднесоха цветя пред паметника на граф Игнатиев.

Балетната общественост в Русия много би искала най-стария балетен конкурс в света, който се провежда във Варна, да бъде възстановен, затова с удоволствие бихме помогнали това да стане факт. Това обяви Н. Пр. Елеонора Митрофанова, посланик на Руската федерация у нас, по време на официална среща с кмета на Варна Иван Портних. Раздам се, че Нейно Превъзходителство е поела инициатива за възраждането на една от емблемите на Варна – балетният конкурс, който има световна слава. Ще сме щастливи със съвместни усилия през 2022 година да възстановим това прекрасно събитие, заяви кметът. На разговорите присъстваха зам.-кметът Пейчо Пейчев, генералният консул на Руската федерация във Варна Владимир Климанов, представители на посолството и на генералното консулство в морския град. Кметът Иван Портних запозна своите гости с важните проекти, които се реализират във Варна – новата икономическа зона, която се изгражда съвместно с Община Аксаково и която е пряко свързана с развитието на пристанищните мощности във Варненското езеро, необходимостта от втори мост, който е свързан с изграждането на АМ „Хемус“ и АМ “Черно море“. Поставена бе и тема за развитие на фериботните връзки с Русия. „Проведохме една ползотворна среща, на която направихме преглед на традиционно добрите и динамично развиващи се взаимоотношения, които се изразяват в редица партньорски инициативи в сферите на обществено- икономическия живот. Вярвам, че тази среща ще даде тласък на различни инициативи – включително с организирането и провеждането на поредно издание на Форума на побратимените български и руски градове – една платформа, която се превърна в добра основа за обмяна на добри практики на регионално ниво“, заяви кметът. От своя страна Н. Пр. Елеонора Митрофанова поздрави Варна оп случай честването на 100 г. от обявяването на града за курорт. Тя припомни, че много от жителите на Русия имат недвижими имоти в морската столица, че в града живеят много руски бизнесмени, които виждат перспективи за развитието на своя бизнес във Варна. Нейно превъзходителство изрази надежда, че с напредването на проекта за новата икономическа зона ще бъдат създадени условия за привличане на инвестиции, включително в областта на морското дело. Елеонора Митрофанова допълни, че възстановяването на Форума на побратимените градове ще бъде полезно и за малките, и за големите населени места, които решават аналогични проблеми, включително свързани с обезлюдяването. Тя допълни, че в Русия има реформа за възраждането на такива градове и с удоволствие този опит може да бъде споделен с градове от България. По-късно представителите на Посолството, Генералното консулство и на Община Варна поднесоха цветя пред паметника на граф Игнатиев.

продължи >>

Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !