Не можеш да дадеш на хората това,...

Не можеш да дадеш на хората това, което те не са...

Вижте 2026 Toyota RAV4

Toyota разкри първите официални изображения на новия...

Лютото гори калориите и рака, 40% сваля риска от инфаркт, прави ни щастливи

отпечатай новината

07.08.2021 11:58 | Видян 2304 пъти

Лютото гори калориите и рака, 40% сваля риска от инфаркт, прави ни щастливи

Лютото не е вкус, казват учените, изследващи темата, на която е посветен днешният ни лайфхак. То е усещане за горене. Не се препоръчва на хората, които имат проблеми със стомаха, но за всички останали това горене е много полезно. Само не трябва да го приемат на гладно. Защото ще си причинят остри проблеми на храносмилателната система.

Възникнало като начин за защита на чушките от животни, насекоми и гъби, които им вредят, докато растат, то гони не само тях. Лютото гори раковите клетки, както и калориите.Тази енергия идва от веществото капсаицин, което освен другото, стимулира и хормона на щастието  ендорфин. Сиреч, става здрави и радостни от него, което обяснява защо толкова много хора се пристрастяват към лютото и това не е само емпирично наблюдение, а научен факт.

В държави, където се яде много от него като Мексико сърдечните заболявания са много по-малко от средното за света - у нас миналата година жертвите на тези болести са 10 пъти повече от починалите с ковид19, от които пък 2/3 бяха именно сърдечно-съдови пациенти.

Безценен лайфхак - ако хапвате по малко люто - много без друго не е добре, 4 пъти в седмицата, рискът от инфаркт ще падне с 40%, показват международните научни изследвания.

Разбира се, трябва да хапвате директно люти чушки, а не прахчета от нашите и други европейски заводи. Защото сред продаваните има добри, но и немалко са с ненужни, а понякога и отровни добавки. Некоректни производители изхвърлят отпадъка от преработката на всички чушки в счукания пипер, включително гнили, които могат да бъдат токсични за нас. Също така смесват сортове, че даже прибавят и домати на прах. Добавят наред с всичко оцветители и друга химия. Лабораторните изследвания показват дори наличие на плесен и ешерихия коли в някои продавани в суперите пакетчета пипер.

Как елементарно да разберем, че пробутаното не е ОК? Просто е - ако се усеща горчивина или сладост на вкуса, значи има примеси и не трябва да ядем това.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , , , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !