НАЙ-НОВИ
Нов глас в българската психология:...
Изцяло нов подход в терапевтичната практика у нас...
40% от "турската" фирма на Терзиев са...
40% от консорциума на "турската" фирма, на която кметът...
Много по-вредна е кафявата захар, трябва да бъде и по-евтина от бялата
12.08.2021 13:44 | Видян 2036 пъти
 
            Няма нищо по-евтино от тръстиковата, нерафинираната - кафявата захар,  себестойността й е само 25 цента на килограм, понеже имаме по три  реколти годишно, расте си без никакви вложения на торове и защити, а  работниците почти не вземат пари, знае всеки в Бразилия. В България  обаче кафявата захар е много по-скъпа от бялата. Мнозина я предпочитат  заради добрия й пиар, а истината е, че тя е много по-лоша от  традиционната. На това сме посветили и нашия днешен лайфхак.  Разбиваме няколко мита:
Кафявата захар не е по-диетична: тя е много по-наситена от бялата и носи повече калории 
Кафявата  захар не е по-органична: за разлика от бялата мощно се ароматизира и се  оцветява допълнително чрез меласа – реалната й багра е отровножълта
Кафявата  захар не е чиста: съдържанието на тежки метали като олово, кадмий и  други опасни вещества, особено идващата от Бразилия, където еконормите  са „условни”, да не кажем, че на практика не се прилагат
Кафявата  захар не съдържа полезност: вещества като витамини и минерали са  толкова несъществено количество, че де факто клонят към 0
Средното  семейство в развитите страни употребява поне 150 кг захар годишно и  това количество непрекъснато се увеличава, така че изборът каква да бъде  тя е доста съществен проблем.
Даже в солени продукти има големи количества от нея:
 svejo.net
                    svejo.net 
                 facebook.com
 facebook.com
            коментари
- коментари
- напиши коментар
- изпрати на приятел
- гласувай  
Няма коментари към тази новина !


 
		 
             
             
				 
				 
					 
					 
					 
					