НАЙ-НОВИ
Сериалът Майките вдъхнови най-новата...
Сериалът на NOVA „Майките” вдъхнови най-новата българска...
Нанси Карабойчева за новото...
Тази събота (26 април) от 17:00 ч. по bTV в студиото на...
Много по-вредна е кафявата захар, трябва да бъде и по-евтина от бялата
12.08.2021 13:44 | Видян 1828 пъти

Няма нищо по-евтино от тръстиковата, нерафинираната - кафявата захар, себестойността й е само 25 цента на килограм, понеже имаме по три реколти годишно, расте си без никакви вложения на торове и защити, а работниците почти не вземат пари, знае всеки в Бразилия. В България обаче кафявата захар е много по-скъпа от бялата. Мнозина я предпочитат заради добрия й пиар, а истината е, че тя е много по-лоша от традиционната. На това сме посветили и нашия днешен лайфхак. Разбиваме няколко мита:
Кафявата захар не е по-диетична: тя е много по-наситена от бялата и носи повече калории
Кафявата захар не е по-органична: за разлика от бялата мощно се ароматизира и се оцветява допълнително чрез меласа – реалната й багра е отровножълта
Кафявата захар не е чиста: съдържанието на тежки метали като олово, кадмий и други опасни вещества, особено идващата от Бразилия, където еконормите са „условни”, да не кажем, че на практика не се прилагат
Кафявата захар не съдържа полезност: вещества като витамини и минерали са толкова несъществено количество, че де факто клонят към 0
Средното семейство в развитите страни употребява поне 150 кг захар годишно и това количество непрекъснато се увеличава, така че изборът каква да бъде тя е доста съществен проблем.
Даже в солени продукти има големи количества от нея:


коментари
- коментари
- напиши коментар
- изпрати на приятел
- гласувай
Няма коментари към тази новина !