НАЙ-НОВИ
Тройна цена на поръчка пускат...
Вижте какви ги вършат заместниците на Благомир Коцев,...
Мария се омъжи за новия си любим...
Попфолк дивата Мария отново облече булчинска рокля –...
Не повече от 5 филии седмично или рак: хлябът ни е с ужасно много захар и сол
25.08.2021 00:46 | Видян 2219 пъти

Да се яде всичко с хляб – по стар народен обичай – се оказва изключително вредна и даже опасна привичка, категорични са учените. На тази щекотлива тема сме посветили днешния ни революционен лайфхак, в който обясняваме защо е така, колко е полезното количество от насъщния и с какво е добре да се комбинира.
Защо хлябът се превръща в заплаха? Защото у нас се използва изключително некачествено брашно и се слагат ударни количества сол и захар – белите убийци, за да се овкусява допълнително. Освен до затлъстяване, а в по-тежките случаи – до диабет, тази отвратителна практика води до повишен риск дори от ракови заболявания, които без друго стават все по-разпространени тук, а смъртността от тях е в пъти по-висока от леталността от коронавирус, сочат официалните данни за 2020 г.
Не е по-весела ситуацията и със захарната болест, разбира се. И тя като рака се „храни” с повишено количество глюкоза.
Ако не ни е възможно изобщо да минем без хляб, съветът на учените е прост: поне го комбинирайте с храни, които съдържат повишено количество белтъчини.
Какво например?
В този сезон идеалната комбинация е с морска риба. Тя трябва да бъде прясна, защото пушената няма никаква полезност, освен че е и твърде осолена. По възможност е добре да избираме по-мазните видове, защото те съдържат повече полезни вещества. Пресноводните риби са с по-малко добри качества и съставки, а също така са по-изложени на паразити, някои от които могат да бъдат опасни за човека.
Диетичното месо, яйцата, изврата и малко солените млечни продукти са други от възможностите за храни, които добре се комбинират с хляб, независимо дали на сандвич или в чиния.


свързани новини
Добрият сън пази от рак и затлъстяване: Мичиганският университет
Киселото мляко подобрява настроението: Калифорнийският университет
Черният шоколад подобрява и зрението, спокойно да ядем до 50 грама всеки ден: Тексаският университет
коментари
- коментари
- напиши коментар
- изпрати на приятел
- гласувай
Няма коментари към тази новина !