Диви коне и Скритата Индия гледаме...

Поредицата Диви коне по Viasat Nature тръгва...

Яна Брисова представя специално...

На 1 ноември, Денят на будителите, от 19 ч....

Телосложението зависи от храненето до 2-г. възраст

отпечатай новината

23.09.2021 09:48 | Видян 265 пъти

Телосложението зависи от храненето до 2-г. възраст

Последните американски научни изследвания доказват, че начинът, по който се храни детето до 2-годишната си възраст, в голяма степен определя телосложението му за цял живот напред. Именно на това сме посветили и днешния наш лайфхак.

Мнозина не вярват на пълните хора, които разправят как нищо не хапват, а продължават да дебелеят. Доста от тях винаги са на диета, но по някаква магия в дните на пауза между отделните програми, така скоростно натрупват нова маса, че процесът е необратим. А йо-йо ефектът разказва играта на всички системи в организма и създава огромна заплаха за здравето.

Прехранването в ранна детска възраст е отговорно за този проблем, доказват сега учените. Според тях при такива хлапета, които родителите им са тъпкали, когато са били бебета, вече станали възрастни хора, дебелеят от нищото, защото клетките им се умножават не по брой, а по обем. Такъв стандарт им е зададен от най-ранна детска възраст и няма сила, която да обърне тренда. Или поне е твърде трудно да се коригира курсът.

автор: СЛАВА

Етикети: ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !