Диви коне и Скритата Индия гледаме...

Поредицата Диви коне по Viasat Nature тръгва...

Яна Брисова представя специално...

На 1 ноември, Денят на будителите, от 19 ч....

Книгата с мъдростта на Руми стопля сърцето

отпечатай новината

27.09.2021 11:26 | Видян 292 пъти

Книгата с мъдростта на Руми стопля сърцето

След успеха на "Книгата на Руми" ИК "Хермес" ще зарадва читателите с ново издание, адаптирано от Мариам Мафи - "Книгата с мъдростта на Руми". 
Цитатите и притчите на Руми, събрани в тази книга, съдържат дълбоки проникновения за същността на божественото и на човешката природа. 
Мъдрите послания вдъхват сила и ободряват духа, а чувството за хумор стопля сърцето и разсейва мрачните мисли, което превръща този сборник в 
чудесен източник на вдъхновение в ежедневието. „Книгата с мъдростта на Руми“ съдържа откъси от по-малко популярното произведение – „Фихи м а ф их “, известно още като „Беседите“, написано в проза от учениците на Руми. То включва коментари и разговори на великия поет и суфистки мистик с негови последователи и приятели. Подборът и преводът отново са дело на изтъкнатата преводачка от персийски – иранката Мариам Мафи. Цитатите и притчите на Руми, събрани в тази книга, съдържат дълбоки проникновения за същността на божественото и на човешката природа. Мъдрите послания вдъхват сила и ободряват духа, а чувството за хумор стопля сърцето и разсейва мрачните мисли, което превръща този сборник в чудесен източник на вдъхновение в ежедневието. Руми (Джалал ад-Дин Мухаммад Руми) е персийски поет, теолог, суфистки мистик и духовен наставник, живял през ХIII в. Автор на философски съчинения и изящна лирика, той е най-известен с труда си „Маснави-и-Манави“ – шест книги в стихотворна форма, в които се излагат основите на суфизма.          

продължи >>

Етикети: , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !