Ингеборг Бахман - пътуване в...

Филмът на Маргарете фон Трота - Ингеборг Бахман -...

Кейт Мидълтън е благодарна за...

Кейт Мидълтън е "особено благодарна" за "дискретния"...

Пеене на глас, вместо тичане, колело или велоергометър?

отпечатай новината

01.10.2021 09:16 | Видян 563 пъти

Пеене на глас, вместо тичане, колело или велоергометър?

Трудно е да се каже дали наистина е полезно да тичаме или да караме колело в града, тъй като отваряме дробовете си за яка доза мръсен въздух в държавата с най-много прахови частици в атмосферата според класациите на ЕС. Днешният ни лайфхак е посветен на една неподозирана алтернатива за аеробни упражнения, която не изисква особено физическо усилие, а има сходен ефект за физиката, както сочат последните международни изследвания. А според психолозите е много добра за изхвърляне на негативна енергия – за предпочитане дори пред спорта според ефекта си. Тя освобождава мозъка и душата от напрежение.

Става въпрос за нещо толкова елементарно като пеенето на глас. Колкото по-силно/звучно, колкото по-продължително, толкова по-добре. Призивът Sing Out Loud не е просто тренд, мода, поредната измисица на някой гуру. Това е техника за освобождаване на съзнанието от стрес и напрежение, от тревоги и страхове, но и за физическа активност.

В градината/парка, в колата, вкъщи, в офиса, ако е възможно: учените смятат, че всяко място е подходящо за тази чудесна психо- и физическа аеробна терапия. 

За предпочитане е и пред велоергометъра, който има физически смисъл да бъде употребяван, но психически повече натоварва с бавното „превъртане” на калориите на екрана си, особено като сме наясно колко бързо ги трупаме след въртене на педалите, за да компенсираме времето и енергията, прекарани в каране на колело на място. 

Разбира се, акустиката е най-добра в баните, така че там най-много ни приляга наистина „да си пуснем гласа”, не в изборния смисъл, разбира се. 

Важно е да бъдем сигурни преди това единствено дали няма да предизвикаме междусъседски скандали и войни при изнасяне на чести импровизирани концерти. Особено, ако бъдат всекидневни, както според експертите е най-добре да се практикува тази терапия за духа и тялото.

автор: СЛАВА

Етикети: , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !