Засега не бих искала нищо да...

“Засега не бих искала нищо да коментирам. Нека да...

Franz Ferdinand идват за Burgas...

Две от актуалните световни инди рок банди Franz...

Над 2,5 млн. лв. са събрали в Нова телевизия за децата с увреждания

отпечатай новината

10.06.2009 17:00 | Видян 12100 пъти | Гласували 4

Над 2,5 млн. лв. са събрали в Нова телевизия за децата с увреждания

2 516 125,05 е сумата, събрана по време на благотворителния третия сезон на ВИП Брадър, осемте концерта „За децата на България” и специалните издания на играта „Стани Богат”, съобщиха от Нова телевизия.

Средствата от обаждания и смс-и, както и личните дарения по сметките на отделните каузи, направиха предаванията по Нова ТВ най-успешната благотворителна инициатива в българския телевизионен ефир. Към сумата е добавено и дарението от страна на държавата, което се равнява на данъка добавена стойност, с който са обложени смс-ите и телефонните обаждания, дарени от зрителите по време на ВИП Брадър 3.

Едни от най-известните български певци и артисти станаха посланици на доброто от сцената на Вип Брадър 3 и концертите в помощ на децата на България - Лили Иванова, Камелия Тодорова, Хилда Казасян, Мария Илиева и Графа, Елица, Д2, Акага, Остава, Камелия, Глория, Анелия, Бони, Ансамбъл Българе и Мистерията на българските гласова са само една част от тях. Детският радио хор, както и детските вокални групи „Мечо Пух” и „Бон-бон” също подадоха ръка на своите връстници в нужда. Специален гост в последния концерт, състоял се на 5-ти юни в студиото в Нови хан, беше нюйоркската хаус дива - Барбара Тъкър.

Редица политици и лидери на партии участваха благотворително в играта за знаещи „Стани Богат” – Сергей Станишев, премиер на Република България, Ивайло Калфин, заместник министър-председател и министър на външните работи на Република България, Бойко Борисов, кмет на София, Любен Дилов-син, лидер на движение „Гергьовден” и др.

автор: СЛАВА

Етикети: , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !