Аз съм във Фейсбук само защото се...

"Аз съм във Фейсбук само защото се нуждая от...

Министър в оставка замина...

Министърът на командировките, както наричат...

Как прокуратурата прегази не 1 закон, за да ме опозори

отпечатай новината

14.10.2021 15:21 | Видян 2758 пъти

Как прокуратурата прегази не 1 закон, за да ме опозори

Как мачка, напук на всякакви закони, прокуратурата у нас – разказвам от първо лице, единствено число. Ще научите история за съзнателно и вероятно предплатено опозоряване на човек по несъществуващи причини. Утре за всеки могат да измислят нещо – иди докажи, че не си блъснал дете на пешеходна пътека в софийския сумрак, след като първо те обвинява прокуратурата, после подписваш, че повече така няма да правиш. Четете за какво иде реч в конкретика:
В сряда, 4 август, в 14,25 ч., получих телефонно обаждане по мобилния телефон от служител на СДВР на име Андон Шикренов. Той ми обясни, че трябва да мина през дирекцията, тъй като имало подаден сигнал срещу мен от някой си Кристиян Недев. Обясних му, че такова лице не познавам, както и че има законов ред по призоваване, който той не спазва. Въпреки последното, от уважение към институцията, отидох в СДВР  в 10 часа в петък, 6 август и бях приет от инспектор Шикренов. Като повод за привикването ми в СДВР ми беше представена „жалба”, депозирана в СРП с вх. № 25152 от 14.06.2021 г. срещу мен от лицето Кристиян Недев, когото не познавам.
Веднага ми направи впечатление, че въпреки че е датирана към 14 юни 2021 г., в жалбата има само нелепото описание на неща, които никога не са се случвали, не е цитирана никаква конкретика. Липсва на първо място дата на „случките”, а е посочено в „началото на месеца”. Ако бяха минали години, това може би би се приело за нормално, но става въпрос за броени дни.  Вероятно формулировката е избрана поради съвсем основателното притеснение, че още това би обрекло на провал клеветите срещу мен, в случай, че на дадена измислена изрично спомената дата не съм бил в София или в България.
По начина на изписването на числата на датата и по подписа на лицето под „жалбата” личи, че то е напълно неграмотно или полуграмотно и е учудващо как би могло да бъде

автор на сравнително прилично написания текст от 3 плътно попълнени страници без грешки – за последното гарантирам като журналист и редактор с 30 г. стаж.
В жалбата фигурират също публично известни за мен конкретни факти като имената ми и адреса на редакцията на вестника, на който съм основател.
В тази връзка, както прокурорът от Софийската районна прокуратура, така и служителят на СДВР можеха да проверят лесно, бързо и без особени усилия обстоятелствата и да се уверят, че няма казус, преди да ме занимават с лесно доказуемата клевета и набедяване. Законът ги и ЗАДЪЛЖАВА да направят това, преди да викат някого.
Освен че ме ангажираха времево и емоционално по сигнал,  в който липсва каквато и да било конкретика, връчен ми беше и  протокол за предупреждение на основание чл. 65 ал.1 и ал.2 от ЗМВР за нещо, което не съм извършвал.

продължи >>

Етикети: , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !