30 полицайки имали любовни афери с...

В Швеция избухна голям скандал около десетки служителки...

Смях: Мечешка тройка

Смях: Мечешка тройка Опасно за живота, но такива...

Пламен Кралев даде хиляди автографи на парада на пилотите

отпечатай новината

15.06.2009 10:00 | Видян 3214 пъти

Пламен Кралев даде хиляди автографи на парада на пилотите

Многобройната публика на пистата в “24 часа на Льо Ман” окупира бокса на тима Endurance Asia, в който се състезава Пламен Кралев с Porsche 911 RSR. Първият българин в надпреварата даде автографи на всички желаещи в продължение на час заедно със съотборниците си Филип Ено и Дарил О`Янг. По традиция в петъчния ден се отварят бариерите за публиката и всеки може да посети питлейна, да види отблизо автомобилите и да се срещне с пилотите.

По-късно пилотите и публиката се насочиха към центъра на града за най-масовото събитие преди началото на състезанието– парада на пилотите. Верни на традициите, пилотите се качиха в ретро автомобили и обиколиха централната част на Льо Ман под аплодисментите на невероятна публика, която бе навсякъде, дори по балконите и покривите на сградите. Цялото местно население и чужденците, които се очаква да бъдат около 300 000 души на състезанието, присъстваха на уникалното шоу, което повдигна до неузнаваемост настроението на пилотите. Радостни от желанието на публиката за докосване с ръка и автографи от всички, пилотите те слизаха от колите, за да удовлетворят феновете си. Името на България се чуваше постоянно, когато колата на Кралев и съотборниците му – Ford Model T от 1924 г., пристигаше край трибуните. Организаторите направиха специално трасе, което да удържа на напъните на публиката, която бе изключително пъстра – от деца до възрастни хора, които също крещяха към пилотите с молба за автограф.

В началото на съботния ден се проведе и загрявката за състезанието, в която Кралев бе най-бърз от тримата пилоти на Porsche в тима Endurance Asia с време 4,15 мин, което е само със секунда по-бавно от това в квалификацията му, въпреки че бе със стари гуми.

Стартът на състезанието е днес от 16,00 българско време, а финала в неделя по същото време. Eurosport и Eurosport 2 ще излъчват пряко цялата надпревара.    

автор: СЛАВА

Етикети:
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !