Участничка в "Ергенът" се съблича за...

Първи сезон на романтичното тв риалити...

Елвис за Оскар от Том Ханкс

Филмът Елвис е още един удар на Кан и общата борба на...

Купени телевизионни водещи

отпечатай новината

18.06.2009 16:30 | Видян 4676 пъти

Купени телевизионни водещи

Тази събота, 20 юни 2009 година от 23:00 часа гост в студиото на телевизионния таблоид „Горещо” отново е професор Юлиан Вучков. В първото си голямо телевизионно интервю след раздялата си с ББТ проф. Вучков дава подробности за причините, мотивирали решението му да напусне по собствено желание телевизията.

Професор Вучков прави подробен анализ на телевизионния сезон. „Много е скучно в телевизионното пространство! Скучни са поне осемдесет на сто от водещите и шестдесет на сто от техните гости! Нищо не привлича нито нашите очи, нито нашите уши!...” Според него телевизионната продукция и професионализма в телевизиите са на много ниско равнище: „Екраните много често са населени или с кръчмарските физиономии на редица водещи, или със захаросаните личица на празноглави хубавелки...”

Според професор Вучков властта трябва да се примири, че медиите са неин коректив. „За съжаление не по-малко от четиридесет процента от водещите са или яко почерпени, или яко купени от партиите и въобще от властта като цяло... Подаръци, каса с уиски, части за леката му кола – това е леката почерпка. А голямата почерпка в брой се плаща!” Той прави големи разкрития за купени от партии и политици телевизионни водещи, за механизмите на купуване им и за това по какво се разпознава кога един водещ е купен.

Проф. Юлиан Вучков подрежда и идеалната според него телевизионна програма - от сутрешните блокове до късните вечерни ток-шоута - която включва предавания на различните телевизии за изминалия сезон.

Кои са трите основни неща, които правят един телевизионен водещ добър и защо членовете на телевизионната гилдия в България не се подкрепят? Как би изглеждала идеалната телевизионна програма според проф. Вучков и кога би си изключил телевизора той? И още: за купените и за почтените, но страхливи телевизионни водещи, за новото поколение телевизионери и собственици на телевизии, за завистта в телевизионните и завистта в театралните среди.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !