Настимир зад фикуса: Фото на деня

Настимир зад фикуса: Фото на деня

Райна съблазнява от Ямайка

Фолкпевицата Райна отново пътешества по света. Този път...

Малкоданска и Никол Станкулова с послание за Дани

отпечатай новината

19.05.2022 00:07 | Видян 1003 пъти

Малкоданска и Никол Станкулова с послание за Дани

На благотворителен коктейл „Подай ръка на Даниел“ се събраха 14 000 лева за 6-годишния Даниел от Пловдив, който страда от детска церебрална парализа. Дани е едно от трите момчета близнаци и все още не може да проходи поради изкривяване коленните стави на краката. Тази година е решаваща за него да направи първите си стъпки и да тръгне на училище. До момента детето е претърпяло една операция на единия крак, сега през месец май следва втора. Събраните средства ще бъдат дарени на семейството на Даниел, за да покрият разходите по премахване на металната конструкция след операцията на втората колянна става, за рехабилитация и лечение на зрението на детето.

 

Популярни личности от малкия екран, спортисти и артисти се събраха в столичния бар Editori, за да подкрепят Дани. На специална арт стена всеки от гостите остави отпечатък от дланта си и написа окуражителни пожелания за 6-годишното момче. Всеки посетител имаше възможност да декорира своя уникална глинена ръка по идея на художничката Ана Аврамова (Mano de Ana). И да занесе вкъщи своя глинен шедьовър за спомен от каузата „Подай ръка на Даниел“. Концепцията и организацията на събитието бяха поверени на Social Crush. Според организаторите дарителството може да има различни форми и да въвлича хора според техните хобита и интереси.  Всеки може да бъде социално ангажирани, докато е на изложба, концерт или театър, или докато създава изкуство или спортува. Ако всеки път, когато се забавляваме, творим и правим нещата, които харесваме, едновременно можем и да помагаме, удоволствието от добре прекараното време би било несъизмеримо, а светът би бил по-добро място. Учредители на „Данък добро“ са Грета Желева, Жасмина Маджид и Цвети Василева.

 

В началото на годината фондацията успя да събере близо 100 000 лева за операция в Барселона на 3-годишния Дима, който страда от тежка форма на детска епилепсия. А за Великден организира дарителска кампания „За баба и дядо с любов“, в рамките на която заедно със „Социален патронаж“ бяха раздадени продукти на самотни възрастни хора от столична община.

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !