Съпруга №4 натири Джизъса

Благой Георгиев се е разделил и с последната си съпруга,...

Чарлз III с първи официален портрет

Новата великолепна четворка – така определят...

$1,6 М хвърлят туристите във фонтана Треви годишно

отпечатай новината

16.08.2022 11:14 | Видян 393 пъти

$1,6 М хвърлят туристите във фонтана Треви годишно

В Рим фонтанът Треви от 18-и век е едно от най-известните места, които туристите избират да посетят. Всяка година милиони посетители се стичат до италианската забележителност, за да се снимат и да се включат в традицията, като хвърлят монета.

Легендата идва от филма "Три монети във фонтана" от 50-те години на миналия век, носител на "Оскар": когато някой хвърли монета във фонтана, той ще се върне отново в града. Ако хвърли две монети, ще срещне любовта си, а ако хвърли три - ще се ожени. И накрая, който хвърли четири монети във фонтана, ще стане богат! Но според традицията има определен начин, по който туристите трябва да хвърлят монетата. Те трябва да сложат дясната си ръка на лявото си рамо!


 

И може би една монета не ви се струва достатъчна, но когато става въпрос за хиляди монети всеки ден, осъзнавали ли сте колко пари хвърлят туристите като цяло? Всъщност фонтанът се пълни толкова бързо, че работниците в град Рим всяка вечер почистват пода му, за да съберат дневната плячка.


 

В началото на 2000 г. от фонтана са извадени над 800 000 долара. Сега цифрата се е удвоила и е нараснала на 1,6 милиона долара. Всички събрани средства се даряват на благотворителни организации, включително приюти за бедни хора. Този впечатляващ ръст се дължи на нарастването на туристическия поток и на второ място, на факта, че монетите се събират ежедневно от общинските служби и по този начин не позволяват на крадците да задигат монетите на туристите през нощта.

автор: СЛАВА

Етикети: , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !