бТВ излъчва боксовата гала вечер на...

Срещите на братя Пулеви ще бъдат излъчени пряко по bTV,...

Фънки смени Капките с Hell’s Kitchen,...

Четири от жените в червения отбор ще се борят за мястото...

Валериански драконов череп в София за премиерата на Домът на дракона

отпечатай новината

17.08.2022 17:14 | Видян 762 пъти

Валериански драконов череп в София за премиерата на Домът на дракона

Валериански драконов череп ще бъде атракция за жителите и гостите на Пловдив и София в следващите дни, отброяващи дългоочакваната премиера  на оригиналната драма на HBO „Домът на дракона“. Феновете по света са нетърпеливи да изгледат първия епизод на 22 август, като у нас той ще е наличен в стрийминг платформата HBO Max (www.hbomax.bg) още от сутринта в същия ден и от 21:00 часа по канала HBO. Сюжетът в новия сериал, който е предистория на феномена „Игра на тронове“,  е базиран на романа „Огън и кръв“ на Джордж Р. Р. Мартин.

 

Той разказва историята на рода Таргариен и техните величествени дракони. В поредица ще видим и научим много повече за мистериозните зверове, които владеят небесата. А в България тяхното присъствие ще бъде усетено със специална поредица от събития. Грандиозната реплика на валериански череп с дължина от над 5 метра и височина от 2,8 метра вече мина през Варна. Днес е в Пловдив и всеки, който желае ще може да го види и да се снима с него на пл. Централен и ул. „Княз Александър I“. Софиянци и гостите на столицата ще могат да се докоснат до него между 19 и 22 август, когато той ще бъде изложен в пространството пред НДК. Ексклузивната експозиция ще даде възможност на публиката да придобие представа за внушителните размери на легендарните дракони и да се докосне до магията на продукцията.


 

Сериалът, който се развива 200 години преди събитията от феномена „Игра на тронове“, разказва историята на дом Таргариен в десет епизода. Във водещите роли влизат Пади Консидайн, Мат Смит, Оливия Кук, Ема Д’Арси, Стив Тусен, Ив Бест, Соноя Мизуно, Фабиен Франкел и Рис Ифанс. Допълнителният актьорски състав включва Мили Алкок, Бетани Антония, Фийби Кембъл, Емили Кери, Хари Колет, Райън Кор, Том Глин-Карни, Джеферсън Хол, Дейвид Хорович, Уил Джонсън, Джон Макмилан, Греъм Мактавиш, Юън Мичъл, Тео Нейт, Матю Нийдъм , Бил Патерсън, Фиа Сабан, Гавин Спукс, Савана Стейн. Ко-създател и изпълнителен продуцент е Джордж Р. Р. Мартин. Райън Кондал  е ко-създател, ко-шоурънър, изпълнителен продуцент и сценарист.


 

Мигел Сапочник е ко-шоурънър, изпълнителен продуцент и режисьор, а Сара Хес е изпълнителен продуцент и сценарист.  Изпълнителни продуценти са още Джоселин Диас, Винс Джерардис и Рон Шмид, а режисьори - Клеър Килнър и Гита В. Пател. Грег Яйтанс е режисьор и ко-изпълнителен продуцент. Оригиналният сериал на HBO е базиран на романа на  Джордж Р. Р. Мартин „Огън и кръв“.

автор: СЛАВА

Етикети: ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !