Ким Кардашиян и Кание Уест са постигнали споразумение за развода си, според съдебни документи, подадени в Лос Анджелис, съобщи "Sky news".

Бившите съпрузи ще имат съвместно попечителство над четирите си деца, които са на възраст между три и девет години.

Уест, който законно смени името си на Йе, ще плаща на Кардашиян 200 000 долара (£166 000) на месец издръжка за деца и ще поделят разходите за частна охрана на децата си, частно училище и университет.

Никой от тях няма да плаща издръжката на другия и всеки ще покрива собствените си дългове.

Съдебните документи, подадени във вторник, изискват одобрение от съдия.

Уест и 42-годишната Кардашиян имаха предбрачен договор и държаха имуществото си до голяма степен разделено.

Двойката се ожени преди осем години в ренесансова крепост в италианския град Флоренция. Кардашиян подаде молба за развод преди почти година.

През март тази година съдия ги обяви за необвързани по нейно искане.

Тогава 45-годишният рапър се оплака, че не му е позволено да взема важни родителски решения и че е бил изключен от важни събития за децата си, като партита за рождените им дни.

Кардашиян нарече атаките му нараняващи, като го обвини, че прави съвместното родителство невъзможно.

Репутацията на Уест беше ударена през последните месеци заради неговите обидни и антисемитски забележки, което накара няколко компании да прекъснат работата си с него.

Рапърът изпадна от списъка на милиардерите на "Forbes", след като бе изхвърлен от "Adidas".

Неговият доходоносен договор с компанията възлиза на 1,5 милиарда долара, от нетното му състояние, според списанието. След като това го няма, Йе вече не е милиардер.

Миналата седмица Уест също обяви, че ще се кандидатира на президентските избори в САЩ през 2024 г. и е помолил Доналд Тръмп да го вземе за вицепрезидент.

Уест също се кандидатира за поста през 2020 г., но стигна до президентските избори само в няколко щата поради комбинация от пропуснати срокове и липса на подписи.