Връзката на Том Круз и дъщеря му се...

Дъщерята на Том Круз и Кейти Холмс Сури прекара голяма...

Откриха некропол на дете-цар на 5000...

Гост в студиото при Росен Петров е самият потомък на...

Бляскавата колекция на Ели Сааб пренесе Франция в Тайланд

отпечатай новината

27.01.2023 15:58 | Видян 597 пъти

Бляскавата колекция на Ели Сааб пренесе Франция в Тайланд

Ливанският дизайнер Ели Сааб пренесе гостите си в Тайланд с дефилето си на Седмицата на модата в Париж, представяйки колекция висша мода за сезона пролет-лято 2023, изобилстваща от блясък на злато и сложни копринени бродерии, предават френските медии.

Висшата мода е занаятчийска традиция, създадена от английския дизайнер Чарлз Фредерик Уърт през 70-те години на 18-и век. Тя включва сложно, отнемащо време шиене, използване на необичайни материи и луксозни украшения като редки пера и мъниста от полускъпоценни камъни, и - разбира се, е на прекомерна цена.

Ели Сааб нарече представянето на колекцията си "снизходително бягство от обикновеното".

На фона на скучното парижко време навън, вътре ослепителни светлини осветяваха дълги дракони, украсяващи асиметрични корсажи, или стелящи се на вълни върху пеплуми в цвят слонова кост. Бродирани мотиви на свещени риби кои сякаш плуваха върху опашките на русалки и фестонирани горни поли, докато 3D гипюр дантела улавяше източни цветя върху рокли, блестящи в злато.

Снимка: Getty Images

Този сезон ливанският дизайнер използва кралство Тайланд като трамплин за богато украсена, но деликатна модна колекция. Ревюто, озаглавено "Златна зора", имаше кралски амбиции и беше пропито с блясък. Най-красивите рокли на моменти изглеждаха измамно семпли, с елементи, които могат да говорят сами по себе си.

Японският дизайнер Юима Наказдато представи колекция, вдъхновена от пътуването си до Кения миналата година, след което остава в шок от разказите на местни хора за отпадъците от модната индустрия и екологичната разруха.

Отправната точка на колекцията му е да се използват 150 килограма употребявани дрехи, върнати в Япония от Африка, и да се рециклират в нови облекла.

Този сезон съвместната мода се превърна в манифест срещу опустошеното африканско бъдеще. Японският дизайнер организира мощно ъндърграунд шоу сред дим и мъгливо осветление, сякаш за да възвести края на света.

Снимка: АР/БТА

Свободно падаща черна рокля с едно рамо върху торбести панталони, например, съчетава азиатски и африкански стилове, пише БТА. Бижута от кости или тръни украсяват минималистични визии.

За представянето на колекцията си неподражаемото нидерландско дуо Виктор и Ролф организира странно и изненадващо дефиле, включващо рокли, които буквално се опитаха да обърнат модата с главата надолу.

автор: СЛАВА

Етикети: , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !