Миа Халифа мачка котето (ВИДЕО)

Котето си за рекламна муцуна на гащи използва Миа...

Кейт Бланшет идва в Кан с уникален...

The Best Immersive Work Award или наградата за Потапящи...

Следващият Mercedes-AMG E63 може да се откаже от своя V-8 за първи път от 90-те

отпечатай новината

04.02.2023 09:27 | Видян 621 пъти

Следващият Mercedes-AMG E63 може да се откаже от своя V-8 за първи път от 90-те

В Mercedes-AMG се случват големи промени. Съобразявайки все по-строгите стандарти за икономия на гориво и емисии с желанието за повече мощност, AMG се насочва към електрификация и намаляване на размерите. Засега новият AMG C63 е изоставил любимия си V-8 за сметка на 2,0-литров турбо четирицилиндров двигател с електрически мотор на задния мост. Следващият модел E63 може да използва подобен подход.

Според Autocar следващият E63 ще се откаже от V-8 и ще го замени с 3,0-литров редови шестцилиндров двигател с турбокомпресор, съчетан с хибридната система E-Performance на AMG. Съобщава се, че шестцилиндровият двигател е силно преработена версия на Mercedes M256, използван в различни модели, включително в 53-ата серия на AMG.

Той развива 429 к. с. и 384 Нм въртящ момент, отчасти благодарение на турбокомпресор, задвижван от отработените газове, и на това, което Mercedes нарича "електрически спомагателен компресор", който по същество представлява компресор, задвижван от електромотор, а не от ремък. Бихме могли да си представим, че преработеният от AMG M256 може да получи електрически турбокомпресор като четирицилиндровия M139 в C63.

 Хибридната система на AMG се състои от батерия с капацитет 6,1 кВтч, монтирана над задния мост, и електромотор с мощност 201 к. с. и 236 Нм. Двигателят е свързан с двустепенна скоростна кутия с вграден диференциал с ограничено приплъзване и подава мощност към четирите колела, въпреки че в повечето случаи задвижва само задната ос. Autocar съобщава, че AMG цели над 700 к. с. и 884 Нм въртящ момент, така че вероятно иска да получи над 500 к. с. само от редовия шестцилиндров двигател. Това би трябвало да е доста лесно за AMG, като се има предвид, че четирицилиндровият двигател в C63 развива 476 к. с.

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !