Ергенът отпрати Барбара и Виктория

Състезателката по борба Барбара Иванова и спортният...

Не съм комарджия, продадох 60...

Не съм комарджия, играл съм само покер и съм спечелил...

Дизайнерката Агата Руис де ла Прада с бляскаво ревю в София

отпечатай новината

28.03.2023 09:40 | Видян 296 пъти

Дизайнерката Агата Руис де ла Прада с бляскаво ревю в София

Гала на испанската мода в София буквално взриви светското и бизнес общество в родната столица. Първото издание на “Spanish Fashion Sofia” (Испанска мода и дизайн в София) се проведе през уикенда в Балната зала на гранд-хотел „Милениум“. На една сцена дефилириха тоалети създадени от български дизайнери, а черешката на тортата бе ексклузивното модно ревю на испанската модна кралица Агата Руис де ла Прада.

 

Фамозната дама и аристократка пристигна директно от Мадрид заедно с целия си екип, с нея бе и сина й Тристан, както и модният топ-журналист Марио Ниебла.  Атрактивната дизайнерка буквално взриви залата, а тази година по случай 30-ата годишнина от нейната творческа дейност тя обяви и старта на собствена фондация. „Няколко пъти съм била и в други страни от Източна Европа, където дрехите ми са много популярни.


 

За първи път бях в България и съм възхитена от посрещането и организацията на испанската гала. Беше наистина красиво и невероятно изживяване“, сподели след шоуто Агата. Дизайнерката скоро ще отвори най-новия си магазин в Мадрид, а в София отпразнува седмия си ре-тираж на биографичната си книга.


 

ВИП гостите се насладиха на най-новата колекция от изящни рокли на Есил Дюран, която поздрави присъстващите и със свои изпълнения, Goto Diamonds представиха колекцията си от диаманти, Антъни Лангунтин и Миа Туше отново бяха в колаборация и презентираха новите си модни творения. Домакини на вечерта бяха Мисис България Мариана Маринова и Емил Кирилов. Впечатляващият уикенд под мотото: „Повече Испания в България, повече България в Испания“ бе организиран от Мартина Кронлунд, главен мениджър на  консултантската агенция „Be Great Service“. Съорганизатори на испанския уикенд в София и медийни партньори бяха екипа на Мария Бонева и Code Media Group. Голяма подкрепа оказа и българския посланик в Мадрид Алексей Еленков Андреев. На фешън галата блестяха с присъствие и редица популярни български личности от шоу средите, както и бизнес предприемачи, които бяха дошли, за да се запознаят със свои колеги от Испания и да установят нови търговски взаимоотношения. Сред тях се откроиха: адвокат Биляна Тончева, адвокат Камелия Рускова, Таня Китик, дизайнерката Гергана Апостолова от „Киара Фешън“, Меги Савова в компанията на Лейди България Христина Красимирова, бизнесдамите Мая Коцева и Десислава Власакиева, кардиолога проф.д-р Иво Петров, както и редица представители на дипломатическия корпус у нас. Специален гост на испанска гала в София бе и Флоренсио Санчидриан, световен посланик на иберийския хамон. Гостите ще имаха невероятната възможност да опитат от най-добрата шунка в света за 2023 „Ibericos Casa Lucas“, която бе нарязана от самия шеф.


 

Международната академия по гастрономия определя Санчидриан като световен посланик на този продукт и го смята за най-добрият КОРТАДОР НА ХАМОН на международно ниво.  Той е рязал  хамон, както на сватбеното тържество на принцовете на Австрия през 2004 г. , така и за цяла поредица от състезанията от Формула 1.  Някои от личностите, за които е подготвял с майсторство и сервирал лично са Барак Обама, крал Хуан Карлос, Рафаел Надал, Робърт де Ниро, Ал Пачино, папа Франциск, Силвио Берлускони, Тони Блеър, Джордж Буш и Ричард Гиър. Гостите от Испания имаха възможност  да разгледат царския дворец „Врана“ и бяха посрещнати лично от цар Симеон , който ги почерпи с българско шампанско. Царят се зарадва изключително много на присъствието на испанския наказателен топ-адвокат Иниго Сегрелес, който е приятел с неговите наследници. Сред делегацията се открои и известния бизнес предприемач от Севиля Мигел Галего заедно със съпругата му Роза. На коктейла в красивите градини на „Врана“ присъстваше и Хавиер Моро, трето поколение наследник на винарната „Емилио Моро“, базирана в Рибера дел Дуеро. Сред гостите бяха и бизнесмени от различни сектори като Глория Ромера (притежаваща реномирана транспортна компания), която в началото на войната в Украйна дари 11 ремаркета с хуманитарна помощ. 


 

Испанската академична общност бе представена от заместник-ректора Пилар Родригес Рейна и още: известния хирург д-р Росио Васкес, почетния консул на България в Севиля, дизайнера Пиер Гордо , известните испански  журналисти Алфредо Мунис, Енрике Санчо и Кармен Гаридо. Официални медийни партньори на “Spanish Fashion Sofia” бяха телевизия Code Fashion, испанската Eda TV и Informa Radio. Зрителите ще могат да гледат „Spanish Fashion Sofia”2023 единствено по Code Fashion TV на 02.04 (неделя) от 21:00ч.

автор: СЛАВА

Етикети: , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !