12 години смятали женски хипопотам за...

Женски хипопотам в зоопарка в Осака, Япония, е смятан за...

Венеция започва да събира такса за...

Венеция ще започне да събира такса за еднодневни...

Малкович се връща, ще играе на морето

отпечатай новината

19.04.2023 11:07 | Видян 241 пъти

Малкович се връща, ще играе на морето

Джон Малкович отново идва да играе в България - този път по покана на Международния театрален фестивал "Варненско лято". Холивудската звезда ще гостува в морската столица със спектакъла "Адска комедия: признанията на един сериен убиец" заедно с оркестъра на Виенската академия. Събитието ще се състои на 23 юли в зала 1 на Фестивалния център във  Варна, стана ясно днес, като този път цените на билетите са съвсем народни - от 45 до 75 лева, вместо шокиращите 400 лева в Народния театър.

    За учащи и за пенсионери билетът ще бъде 45 лева, девет пъти по-евтин отколкото най-скъпият билет в Народния за гостуването му през февруари.

„Адска комедия“ е международен музикално-театрален проект, който събира звезди от световна величина. Неподражаемият филмов и театрален актьор Джон Малкович си партнира със знаменитите сопрано-певици Чен Райс и Сузане Лангбайн в спектакъл, надникващ дълбоко в противоречията на човешката природа.

Постановката се основава на документалната история за серийния убиец на жени Джак Унтервегер. Осъден на доживотен затвор в Австрия през 1976 г., Унтервегер издава през 1990 г. своята автобиография под заглавието „Чистилище“. Тя го превръща в литературна знаменитост и интелектуалните кръгове на Австрия провеждат успешна кампания за неговото освобождаване. Но не след дълго убийствата продължават…

    Джон Малкович влиза в ролята на злодея с талант и престъпни намерения, докато двете сопрано певици извисяват гласове в арии от Хайдн, Моцарт, Глук и Вивалди и други големи класически композитори. Те отразяват емоционалните състояния на Унтервегер и представят жените в неговия живот – майката, която го е изоставила, и жертвите на маниакалните му състояния.

На сцената ги съпровожда оркестърът „Виенска академия“, един от водещите австрийски ансамбли за класическа музика под диригентството на Мартин Хазелбьок. Съчетавайки театър, опера и оркестрова музика, „Адска комедия“ по незабравим начин разкрива тъмните зони на човешкото сърце. Представлението не се препоръчва за лица под 16 години.

Малкович игра през февруари три представления в Народния театър. Заедно с литовската актриса Ингеборга Дапкунайте той представи „В самотата на памуковите полета“ от Бернар-Мари Колтес под режисурата на Тимофей Кулябин.

автор: СЛАВА

Етикети: , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !